Peste 200 de milioane de euro vor fi disponibile în următorii patru ani pentru reconversia viţei de vie

Peste 200 de milioane de euro vor fi disponibile în următorii patru ani pentru reconversia viţei de vie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 210 milioane de euro din fonduri europene vor fi disponibile în următorii patru ani pentru investiţii în reconversia şi replantarea viţei-de-vie, a declarat joi într-o conferinţă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

În ultimi patru ani au fost disponibili aproximativ 210 milioane de euro pentru procesul de reconversie/replantare a viței-de-vie. Banii au fost atrași în proporție de 100%, mult mai repede decât alte fonduri europene, iar solicitările au fost mult mai mari.

"Din acest motiv, am făcut toate demersurile și ne-am luat angajamentul față de producători că vom continua acest program până în anul 2018. Deci încă cel puțin 210 milioane de euro vor fi la dispoziția beneficiarilor să îi investească în calitate", a spus ministrul Agriculturii.

În perioada 23 - 26 mai 2013 se desfășoară la Bucureşti, la BIblioteca Națională, Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013 (IWCB 2013). Evenimentul este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole (ONVPV) de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR).

În acest an au fost înscrise în concurs 541 probe, din 18 ţări producătoare de vin, vinurile din afara României reprezentând 40 % din total probe.

Citit 2847 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2013 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.