Protecţie socială la Oancea: "Casa Poporului" îşi deschide porţile

Protecţie socială la Oancea: "Casa Poporului" îşi deschide porţile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria comunei Oancea şi-a propus să inaugureze Centrul de Îngrijire pentru Persoane Vârstnice “Speranţa” de Ziua Naţională. Numit de localnici, în glumă, "Casa Poporului", centrul a fost construit cu o investiţie europeană de 250.000 de euro şi o cofinanţare de 50.000 de euro din partea primăriei locale. Centrul are acum o capacitate de opt paturi, alte opt persoane putând fi susţinute pe perioada zilei. Cu ajutorul unui investitor israelian, Primăria Oancea speră să poată extinde capacitatea centrului. Cu circa 20 de rezidenţi, acesta ar deveni rentabil, apreciază autorităţile locale. Personalul va fi, cel puţin în prima perioadă, plătit de Primărie. Ca să locuiească în Centrul "Speranţa", un vârstnic din comuna Oancea trebuie să achite lunar o taxă de 1.000 de lei, în vreme ce un vârstnic din altă comună ar trebui să plătească 1.500 de lei. Banii vor fi cheltuiţi pe mâncare, necesarul pentru hrană urmând să fie completat cu bani de la bugetul local, în funcţie de necesităţi.

Citit 1523 ori Ultima modificare Duminică, 01 Decembrie 2013 15:27

6 comentarii

 • postat de urbanism
  Miercuri, 04 Decembrie 2013 09:08
  89.137.228.***
  pentru documentarea SFANTULUI loturile de case se atribuie conform documentatiilor din 2001 si la aceleasi preturi, respectiv 200 lei pe an timp de 25 de ani pentru zona SMA, iar pentru zona SLOBOZIA OANCEA 250 lei, fara nici o discriminare. cei care doresc chiar sunt invitati sa completeze zona cu o noua constructie, nu sa jinduiasca fara sa se documenteze. Strada Mare - proiectul tehnic este intocmit, licitatia s-a incheiat, contractul a fost semnat, urmand a fi demarate lucrarile, cu fir Totusi, pentru strada Mare s-au intocmit si depuse, un proiect pe fonduri transfrontaliere la Iasi si un proiect pe fonduri norvegiene la Bucuresti, dar ambele declarate neeligibile, cu bani de la bugetul local- adica 30 000 euro - nu se poate construi un drum de 1,5 km. Daca s-au plantat platani pe drumul national care strabate comuna si salcami pe zone supuse eroziunii si este bine de ce nu vii sa propui alte locatii sfantule, ca tare destept sau desteapta mai esti !
  0
  1
  Raportează
 • postat de Oncean
  Marți, 03 Decembrie 2013 15:10
  5.13.195.***
  banuiesc domnule sfantu ca dumneata esti unul din aceia care stau pe margine si comenteaza atunci cand , de exemplu, toata lumea pune mana pe lopata, daca esti asa de documentat in legatura cu "santurile" nefacute pune mana pe lopata si fa-ti singur sant in dreptul portii .....
  cat despre impadurire............. fara cuvinte............ cand toata lumea taie copacii a venit un primar care vrea sa impadureasca masiv zona si tu ce faci?????? reclami ca pune primarul pomi unde nu trebuie......... sa iti fie rusine!!!!! asa minte scurta nu ma mira, daca nu iti convine mergi dumneata in desert ca acolo nu sunt pomi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de consatean
  Marți, 03 Decembrie 2013 11:53
  89.122.188.***
  Domnule sfantul...decat sa comentezi cu atâta rautate, mai bine ai vedea realizarile si schimbarile in Comuna Oancea, din 2004 si pana in prezent. A facut destule domnul primar si cu mari sacrificii! Dar nu o sa inteleaga oameni ca dl sfantu.........
  1
  0
  Raportează
 • postat de sfantul
  Marți, 03 Decembrie 2013 08:51
  86.124.204.***
  Drumul de strada nationala catre cimitir , strada Mare, de ce nu l-a asfaltat, santurile nefacute, pomi pusi fara sa tina cont de parerile oamenilor, ca asa vrea primarul. S-a facut un drum cel care duce spre zona podis, pentru cine foloseste? Si cine stie cum se dau si acele loturi de pamant pentru construit case, doar preferential.
  0
  2
  Raportează
 • postat de ONCEAN
  Luni, 02 Decembrie 2013 18:46
  5.13.195.***
  sa veniti in comuna Oancea unde domnul Primar Victor Chiriloaie a asfaltat cu bani europeni satul, unde este retea publica de apa potabila, unde a reabilitat scoala si gradinita cu bani europeni de asemeni si caminul cultural si acum primaria este in constructie.............. plus plantari masive de aplatani si salcami si ulmi........... DECI TOATE REALIZARILE ASTEA PENTRU COMUNA SUNT FACUTE IN TIMPUL MANDATULUI ACTUALULUI PRIMAR, DRAGI GALATENI.
  1
  2
  Raportează
 • postat de DDDDDD
  Luni, 02 Decembrie 2013 14:31
  89.136.186.***
  deci se poate face ceva /// primarasilor//// INCERCATI SA FACETI CITE CEVA ,,,,,,,, ACOLO UNDE SINTETI
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.