Guvernul a aprobat ajutoarele pentru apicultori

Guvernul a aprobat ajutoarele pentru apicultori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a aprobat finanţarea apiculturii, în perioada 2014-2016, printr-o hotarâre care a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Pentru întreaga perioada, suma alocată de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), este de 44.545.756 lei.

Sprijinul financiar alocat va fi destinat realizării sistemului informatic pentru identificarea stupilor, cumpărarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa, cumpărarea de mătci, roiuri pe faguri şi/sau familii de albine, cumpărarea de stupi în vederea reformării stupilor uzaţi în urma deplasării acestora în pastoral, precum şi pentru decontarea analizelor fizico-chimice care atestă calitatea mierii.

La finanţarea Programului Naţional Apicol (PNA) participă şi Comisia Europeană (CE), cu o contribuţie de 50 la sută din cheltuielile efectuate de România pentru fiecare acţiune accesată, excluzând TVA.

La începutul acestui an, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi avea în evidenţe 530 de familii certificate de albine, la nivel de judeţ, şi 67 de familii în conversie.

De achiziţionarea sistemului informatic pentru identificarea stupilor se va ocupa Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie Zootehnică (ANARZ).

Vom reveni cu detalii legate de modul de aplicare a legii şi de rolul ANARZ în sprijinirea apicultorilor.

Citit 1839 ori Ultima modificare Luni, 30 Decembrie 2013 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.