De două ori mai mulţi bani nerambursabili pentru fermele de semi-subzistenţă

De două ori mai mulţi bani nerambursabili pentru fermele de semi-subzistenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, promite că, până în 2020, fermele de subzistenţă vor primi de două ori mai mulţi bani decât pe calendarul trecut de finanţare, 2007-2013.

Mai exact, prin intermediul Măsurii 141 "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă" din vechiul Plan Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fermierii primeau câte 1.500 de euro pe an, vreme de cinci ani. Fiecare nou an reprezenta o nouă etapă dinainte stabilită în dezvoltarea exploataţiei agricole, iar banii veneau în regim de decont.

De nenumărate ori, fermierii gălăţeni s-au plâns că niciodată banii nu vin pe calendarul agricol şi că trebuie să-şi facă toate lucrările pe bani proprii, urmând ca banii europeni să le compenseze investiţiile.

„Măsura 141 este înlocuită de o Măsură cu 15.000 de euro, sută la sută nerambursabili, pe care pot să-i primească fermierii. Per total, suma alocată este de 150 de milioane de euro. Deci 10.000 de gospodării pot să beneficieze de această măsură pentru a se dezvolta, pentru a trece de la subzistenţă sau semisubzistenţă la producţie pentru piaţă”, a conchis ministrul.

Până la începutul anului trecut, în judeţul Galaţi se încheiaseră 579 de contracte de finanţare pe Măsura 141. Valoarea totală a finanţărilor obţinute de fermieri se ridica la 4.342.500 euro.

Citit 1706 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2014 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.