Plăteşte cineva pentru solariile rupte? Daunele mătcașilor se ridică la zeci de mii de euro
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Plăteşte cineva pentru solariile rupte? Daunele mătcașilor se ridică la zeci de mii de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ninsorile de săptămâna trecută au rupt iarăşi foliile de pe multe dintre solariile mătcaşilor, cauzându-le pierderi serioase. Unele dintre asociaţiile de producători estimează pagubele la câteva zeci de mii de euro, având în vedere faptul că puţini au fost legumicultorii din comună care au scăpat fără ca povara zăpezii să nu le rupă măcar folia de pe solarii, dacă nu şi căpriorii de lemn din structură.

Primăria nu poate interveni activ, dar primeşte constatările pagubelor, din teren. "Am considerat că putem face acest lucru pentru legumicultorii noştri. Nu avem cum altfel să-i ajutăm, dar în cazul în care vreo autoritate va dori să inventarieze pagubele, noi vom fi deja cu o săptămână înaintea celorlalţi şi vom avea toate datele centralizate. Mergem în teren, cu reprezentatul Registrului Agricol din primărie, şi înregistrăm. Altceva nu prea putem face, momentan”, ne-a declarat primarul comunei, Nelu Costea.

Surse din rândul mătcaşilor informaţi asupra fenomenului ne-au spus, însă, că în cursul anului trecut una dintre firmele de asigurări şi-a manifestat interesul de a încheia contracte inclusiv cu cei care au solarii pe structură de lemn. Puţini ar fi fost, însă, mătcaşii dispuşi să se asigure. Or, în cazul în care culturile puteau fi asigurate, iar fermierii n-au făcut totul pentru a-şi minimiza pierderile financiare, s-ar putea ca în acest an să nu primească nici un sprijin financiar de la stat.

Citit 2125 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2014 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.