Producătorii de lapte, pe cont propriu

Producătorii de lapte, pe cont propriu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dădea drept sigur un subprogram în noul PNDR 2014-2020 pentru sprijinirea fermierilor cu ferme în care se produce lapte. Între timp, s-a renunţat la idee. „Stabilirea unui subprogram în sectorul laptelui ar complica programul din cauza procedurilor anevoioase pe care le-ar implica elaborarea unui astfel de subprogram”, precizează MADR.

Citit 1458 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iulie 2014 11:36

2 comentarii

 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe
  Miercuri, 30 Iulie 2014 12:11
  185.26.182.***
  Sistemul a fost propus si realizat de mai multi ani. Si nu aia au inventat America. Doar s-au pus pe treaba. Cand vreti ca stan&co sa nu mai caute prize la 380/400 pentru manele la sfarsit de saptamana, pontici sa dea banii pe arierate la jd. Galati ca au alte probleme, cum se vede "mai arzatoare la ordinea zilei"?
  Problema a aparut cand marii procesatori s-au vazut cu marfa lor cam nevanduta, au facut ce au facut si le-a trimis politia veterinara pe capul a vreo 2 (oare de ce numai la aia?) unde, vorba unui jurnalist VL "se pare ca ar fi probleme". Nu s-au dovedit dar s-au inchis alea automate.

  Avand experienta destula in sistemul de investitii si, mai ales, cu fonduri europeene, sa va spun parerea mea referitor la "„Stabilirea unui subprogram în sectorul laptelui ar complica programul din cauza procedurilor anevoioase pe care le-ar implica elaborarea unui astfel de subprogram”, precizează MADR." Scurta istorie cam uitata):
  - timid, refuzat pana in 96, asemenea programe nationale pentru salvarea agriculturii romanesti s-au blocat de oamenii lui Ion Ilici;
  - in '98, dupa ce s-a platit varful de datorie externa facuta de gasca reprezentata de Ion Ilici o echipa redusa de oameni corecti din MF (intre timp, in 2001 au fost dati afara) au pregatit un HG pentru licitatii corespunzator cu cel din Portugalia si Polonia. S-ar fi putut urmari si un ultim cui daca a fost sau nu batut. S-a opus PD-ul cu ministrii sai de vaza si parlamentarii PDSR!
  - asa ca au terciuit sistemul italian - cu 50-60% adsorbtie si l-au aplicat in romanica.( A iesit cam 5-10% dupa 15 ani.).
  Adica PDSR/PD/PDL.
  Intre '98 si 2000 s-au certat de mama focului ca au amanat RICOP, SAPARD, LIFE MEDIU, LIFE VIATA ca nu au dat la pace cine sa fie sefulet.

  Concluzie:
  Daca exista tari din H-UE care au adsorbtie mai mare de 80%, au si programe care au dat rezultate.
  DECI TREBUIE TRANSLATATE IN LIMBA ROMANA (hai sa spunem o luna de zile ca n-au mare branza de facut), trimise la H-UE, 3-5 luni de stat pe capul alora si gata.
  Observatie: daca este o chichita posibila a se spagui ceva, se mai analizeaza o luna. Daca sunt mai multe, x atitea luni.
  Nu stiu daca ar fi fonduri ca ce a transmis PP-ul si onla' Sam si prezentat de base avem jumatate din cat ar trebui, asa hoti si nevolnici cum avem reprezentanti pe acolo.
  Nu stiu nici daca altcineva ar fi obtinut mai mult pentru ca romanica lu' base trebuia sa plateasca mentinerea barcagiului dupa votul catastrofal de 94% sa plece pe barcuta lui.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Cred că fraierii ăia din Consiliul Județean trebuie să vă îndrume și să vă ajute cu desfacerea laptelui prin refrigeratoare în piețe.
  Miercuri, 30 Iulie 2014 06:23
  92.86.89.***
  Mamăăăă ce vacă gospodină, are ugerul cât o ''batoză'', chiar că suferă și de abia așteaptă să fie mulsă. Nu știu frate cum nu găsiți o priză 220 V într-o piață, de fapt în toate piețele și să vă montați un refrigerator de lapte cu servire automată sub supravegherea unui țăran autentic. Vindeți în pierdere la început cu un leu pentru promoție să prindeți ''priză'' la consumator și afacerea este pornită și apoi ridicați ușor prețul la doi lei, doi jumătate.
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.