AMENZI usturătoare pe PIEŢELE eco şi bio

AMENZI usturătoare pe PIEŢELE eco şi bio
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Piaţa e plină de produse care par a fi ecologice sau bio, dar nu sunt, de fapt, decât alimente vândute la suprapreţ. Cum clientul nu prea are cine ştie ce mijloace să verifice originea produsului pe care îl cumpără, de multe ori riscăm să plătim ouăle de la găini crescute în baterii sau carnea de pui injectată cu hormoni la preţuri de alimente ecologice şi sănătoase. Ce face statul ca să ne vină în ajutor?

Potrivit unui proiect de Ordonanţă de modificare şi completare a OUG 34/2000, statul ne informează că vrea să-i amendeze nu doar pe comercianţi, ci şi pe cei care nu certifică produse neconforme sau nu fac aşa cum trebuie controalele pe piaţă.

„Organismele de inspecţie şi certificare vor fi sancţionate contravenţional, cu sume între 25.000 lei şi 40.000 lei, pentru următoarele abateri: netransmiterea la timp către autoritatea competentă (MADR) şi celelalte organisme de inspecţie şi certificare a informaţiilor privind neregulile ce afectează statutul ecologic al produselor, nesolicitarea opririi temporare de la comercializare a produselor care încalcă în mod grav regulile specifice sectorului agricultură ecologică, nedeţinerea de către organismul de inspecţie şi certificare a documentelor care fac parte din dosarul de control, neefectuarea corectă a controalelor pe teren”, se arată în textul proiectului de modificare a legii.

La Galaţi, pentru anul agricol 2012-2013, au primit subvenţie de cultură ecologică 74 de agricultori cu culturi de câmp, trei cu legume, unul cu vie şi trei cu plante medicinale şi aromatice, conform situaţiei prezentate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Galaţi.

Citit 1301 ori Ultima modificare Marți, 05 August 2014 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.