CALENDAR RURAL/ Târguri şi evenimente agricole

CALENDAR RURAL/ Târguri şi evenimente agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de miercuri se ţine târg la Fundeni şi Schela. Joi e târg la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg şi la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, Slobozia-Conachi, Rădeşti şi Frumuşiţa. Duminică sunt tot patru târguri, la Drăguşeni, Măstăcani, Pechea şi Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros, deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Manifestări naţionale

Septembrie. A XXV-a ediţie a Agroalim se va desfăşura la Expo Arad Internaţional, în perioada 11-14 septembrie. DLG Intermarketing a lansat, anul acesta, conceptul de expoziţie în câmp şi în partea de vest a ţării, mai exact în judeţul Timiş. Pe lângă loturile demonstrative de culturi agricole, demonstraţii în câmp cu maşini şi utilaje agricole, DLG Intermarketing organizează, în premieră, concursul „Dovleacul Uriaş”.

Federaţia Oierilor de Munte din România, Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Ecvine Braşov organizează Festivalul Oierilor, în perioada 26-28 septembrie 2014. Cea de-a şasea ediţie a evenimentului va avea loc în localitatea Tohanul Nou Tabără - Bran şi va găzdui o expoziţie de ovine cu vânzare. Anul trecut, expoziţia raselor tradiţionale de ovine a fost remarcabilă. Au participat 13 expozanţi braşoveni, care au prezentat exemplare ovine din rasele Ţigaie, Ţurcană, Cărăbaşă Sârbească, dar şi Suffolk, rasă de carne.

Octombrie. Agromexpo se va desfăşura la Bacău, între datele de 2 şi 5 ale lunii.

Asociaţia degustătorilor autorizaţi din România organizează, între 24 şi 26 octombrie, Vinfest Bucureşti, la Sala Palatului.

Noiembrie. Indagra 2014 începe pe 29 octombrie şi se încheie pe 2 noiembrie. Ca de obicei, evenimentul va fi găzduit de Romexpo.

Citit 1477 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.