Cum lasă Consiliul Judeţului Galaţi IZOLAT SATUL Călmăţui în fiecare iarnă (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Cum lasă Consiliul Judeţului Galaţi IZOLAT SATUL Călmăţui în fiecare iarnă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vreţi senzaţii tari? Vă recomandăm să mergeţi la Griviţa, atunci când ninge abundent! Consiliul Judeţului Galaţi şi-a făcut deja un obicei din a acţiona pentru deblocarea DJ 254, pe segmentul cuprins între Costache Negri şi Griviţa, însă cel care leagă Călmăţui de Iveşti stă cu zilele închis.

Strategia de deszăpezire a CJ nemulţumeşte profund nu doar autorităţile din comună, ci şi cetăţenii. În ciuda faptului că reprezentanţii Consiliului Judeţului consideră că segmentul Călmăţui-Iveşti nu este prea circulat şi, prin urmare, nu este atât de important, sătenii îi contrazic, la fel şi primarul. „De fiecare dată am încercat să comunic cu cei de la CJ şi Prefectură, să le spun că pentru mine şi pentru locuitorii de la Griviţa este mult mai accesibil drumul de la Călmăţui la Iveşti. De ce? Oamenii merg la instanţă, la Tribunal la Lieşti, pe drumul acesta.

Pompierii de la Iveşti, în caz de incendiu, sunt aici. Salvarea de la spitalul Iveşti sau oameni cu probleme sunt la 10 kilometri. De fiecare dată drumul acesta rămâne închis până la ultima perioadă de intervenţie. Cum le clasifică dumnealor, acesta este de gradul IV, adică de ultimul grad. Acolo ar trebui mai multe lucrări de acostamente. Şoseaua este un pic mai joasă şi se înfundă de fiecare dată”, ne-a spus primarul Niţă Chebac.

Teoria acestuia este susţinută şi de alţi săteni din Călmăţui, inclusiv de reprezentanţi ai Bisericii.

De la Costache Negri la Griviţa mergi în hopuri

Drumul judeţean 254, care face legătura între Costache Negri şi Griviţa, a fost reparat, anul trecut, de Consiliul Judeţului. Sunt evidente plombele cu care a fost peticită calea de acces. Numai că asfaltul este acum denivelat, iar mersul cu maşina nu este tocmai confortabil, întrucât senzaţiile de care ai parte îţi dau dureri de cap, la propriu.

Chiar dacă CJ a astupat gropile, în 2014, pe DJ 254, pe porţiunile în care nu s-a intervenit deloc, au început să îşi facă apariţia fisuri şi să se formeze alte gropi, care s-ar putea transforma în cratere, dacă autorităţile judeţene nu vor interveni în timp util.

„Sunt nemulţumit total de starea drumurilor care fac legătura între comuna Griviţa şi alte localităţi. Până la Costache Negri se circulă foarte bine, dar de la Costache Negri spre Griviţa este foarte rău. Înainte de a se repara era dezastruos. S-a reparat până la Iveşti, pe segmentul Costache Negri – Griviţa – Călmăţui – Iveşti, dar au apărut din nou gropi alături, pe acelaşi drum pe care se făcuseră intervenţii. De ce? Pentru că, în rest, asfaltul este vechi de 10-20 de ani”, explică primarul.


CITEŞTE ŞI: DRUMURILE pe care mortul sare din căruţă. ASFALTUL, aşteptat precum a opta minune a lumii (FOTO)

Citit 4680 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.