Proiectul deşeurilor, speranţa primarilor - În judeţ, saci menajeri în loc de pubele

Proiectul deşeurilor, speranţa primarilor - În judeţ, saci menajeri în loc de pubele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primarii din judeţ aşteaptă cu sufletul la gură implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor al Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, pe de o parte din dorinţa de a scăpa de amenzi, pe de altă parte pentru a li se rezolva problema colectării deşeurilor.

Primarul comunei Cudalbi, Ştefan Drugan, consideră absurdă posibilitatea ca cetăţenii lui şi el să plătească amenzi pentru că CJ şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor nu au reuşit să găsească o soluţie pentru realizarea sistemului integrat de management al deşeurilor până acum. "Secretarul de stat pe mediu, domnul Mihail Fâcă, a venit la Galaţi şi a tras primarii de urechi, spunând că noi avem obligaţii, că vom fi penalizaţi de UE, dacă nu ne vom conforma în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor, că nu dăm amenzi destule celor care aruncă gunoiul în locuri neamenajate. Nu ştiu de ce nu s-a găsit o soluţie până acum", a spus primarul comunei Cudalbi.

În acelaşi timp, primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei, spune că realizarea proiectului CJ este o rază de speranţă pentru colectarea, după toate normele civilizate, a gunoiului. „Anul trecut, am cheltuit din bugetul local aproximativ 14 miliarde de lei vechi pentru tot ce înseamnă colectare, procesare şi transport la groapa de gunoi de la Tecuci, la Rateş, pentru că acolo suntem arondaţi. Costuri foarte mari. Fiecare gospodărie primeşte câte un sac menajer, pentru că pubelele sunt mai scumpe şi, deocamdată, nefiind nicio axă deschisă să o pot accesa, dăm câte un sac menajer, în care omul să îşi pună gunoiul", ne-a spus primarul din Târgu Bujor.

Citit 2628 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.