În România s-ar putea cultiva, iarăşi, PLANTE MODIFICATE GENETIC

În România s-ar putea cultiva, iarăşi, PLANTE MODIFICATE GENETIC
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agricultorii care regretă perioada post-aderare la Uniunea Euopeană, când se puteau cultiva plante modificate genetic, au oarece motive să se bucure. Parte dintre culturile modificate ar putea fi reacceptate, în România, spun surse guvernamentale. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Daniel Botănoiu, "fiecare eveniment de modificare genetică trebuie tratat individual. Nu suntem adepții introducerii tuturor evenimentelor într-o oală, ci trebuie să avem argumente pentru fiecare decizie în parte pe care o luăm. Așteptăm ca fiecare companie să depună solicitarea evenimentului la European Food Safety Authority (EFSA). Atât timp cât nu sunt probleme din punct de vedere al securității alimentare, nu vedem de ce să ne opunem. Pentru soia, spre exemplu, noi am spus întotdeauna da".        

Citit 2119 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2015 15:20

3 comentarii

 • postat de Prof. dr. Aurel M.
  Marți, 14 Iulie 2015 18:01
  89.137.227.***
  Spuneti STOP plantelor si culturilor modificate genetic. Faceti CANCER!!!! Ei asta si vor ca sa introduca pe piata produse modificate genetic care se stie ca sunt foarte ieftine si sa ne imbolnavim, sa murim pt ca se doreste reducerea populatiei globale! Atentie mare! Trebuie vazut cine sunt cei din guvern care au aprobat asa ceva si cati bani au primit mita de la firmele care au interesul asta! DNA va rog faceti o ancheta!
  1
  7
  Raportează
 • postat de Cristi
  Luni, 13 Iulie 2015 19:53
  5.13.201.***
  Probabil ca Monsanto sau Pioneer au uns pe cine trebuia in guvernul tarii si iata rezultatele.
  Liber la pesticide si modificari genetice.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Boicotati omgurile!
  Luni, 13 Iulie 2015 16:59
  83.70.234.***
  Peste tot in lume sunt proteste impotriva culturilor modificate genetic, ungurii le-au dat foc de-a dreptul, acum cativa ani, iar vl tine la zi cu info pe retarzii care erau nelinistiti ca nu mai puteau otravi populatia cu (...) modificat genetic care trece drept mancare sub 'normele efsa'!intadevar in interesul public!
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.