Lieştiul are o staţie ULTRAMODERNĂ de energie electrică. IATĂ cât a COSTAT INVESTIŢIA

Lieştiul are o staţie ULTRAMODERNĂ de energie electrică. IATĂ cât a COSTAT INVESTIŢIA
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În comuna gălăţeană Lieşti, Electrica a investit două milioane de euro pentru modernizarea unei staţii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, al cărei principal scop nu este doar să asigure alimentarea zonei respective, ci şi să asigure tranzitul energiei electrice între judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi.

Staţia de la Lieşti, de 110/20 kV, este una dintre cele 27 care aparţin de SDEE Galaţi, iar lucrările de modernizare ale acesteia au durat aproape doi ani. Mai exact, "investiţia a presupus înlocuirea echipamentelor uzate cu echipamente noi, care să reducă substanţial numărul de întreruperi, să crească eficienţa prin reducerea pierderilor de energie electrică, precum şi reducerea cheltuielilor de exploatare şi mentenanţă", se arată într-un comunicat emis de Electrica.

Directorul SDEE Galaţi, Cezar Cristian, a declarat, la faţa locului, că "trendul este de creştere a consumului,  iar cu ajutorul retehnologizării s-a produs o diminuare a numărului deranjamentelor şi a numărului de întreruperi, tehnologia anterioară fiind la nivelul anilor 1970".

Valoarea totală a lucrărilor finalizate pe 9 iulie 2015 a fost de aproximativ două milioane de euro, dintre care 940.000 de euro au reprezentat un ajutor financiar nerambursabil, obţinut prin Fondul European de Dezvoltare Regională. “Strategia noastră de afaceri se bazează pe implementarea unui plan de investiţii foarte ambiţios, aflat deja în plină desfăşurare. Pe de-o parte, este nevoie de investiţii importante în segmentul de distribuţie, iar pe de altă parte avem deja în derulare proiecte de modernizare pentru îmbunătăţirea eficienţei şi pentru creşterea calităţii serviciilor. Dincolo de beneficiile evidente pentru clienţi şi de efectul pozitiv asupra rezultatelor noastre operaţionale, acest efort se va reflecta şi în contribuţia directă la dezvoltarea economiei româneşti”, a declarat directorul general al Electrica S.A, Ioan Roşca.

Până la sfârşitul perioadei de reglementare, respectiv 2018, Electrica are programate investiţii ce depăşesc 715 milioane de euro. În 2015, reprezentanţii companiei prevăd investiţii de peste 121 de milioane de euro, dat fiind faptul că în prima jumătate a anului în curs s-a reuşit o majorare a investiţiilor în reţelele electrice cu 21 la sută faţă de prima jumătate a lui 2014.

Citit 3141 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.