Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi informează că atât crescătorii de porcine din judeţ (fermierii şi gospodarii), cât şi vânătorii şi celelalte persoane care intră în contact cu mistreţii sălbatici trebuie să ia măsuri de siguranţă împotriva apariţiei pestei porcine africane. Nu s-au semnalat încă animale bolnave în ţara noastră, dar afecţiunea a făcut deja victime în rândul animalelor din Ucraina, Estonia, Italia, Letonia, Lituania şi Polonia.

De asemenea, DSVSA informează că atât medicii veterinari şi proprietarii de animale, cât şi administratorii fondurilor de vânătoare trebuie să monitorizeze zilnic starea de sănătate a animalelor şi să raporteze orice semn se îmbolnăvire la numărul de telefon 023641212, pe fax 0236479393 sau la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În cazul mistreţilor sălbatici, spre exemplu, boala se manifestă prin temperatură de peste 40,5 grade, înroşire a pielii, lipsa apetitului şi alte simptome digestive.

În perioada imediat următoare, DSVSA va monitoriza şi comerţul de porcine. Interzisă este, la acest moment, cumpărarea de mistreţi din ţările în care s-a constat apariţia pestei porcine africane.

Citit 2979 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2015 19:45

1 comentariu

  • postat de Stelicã Miercuri, 02 Decembrie 2015 07:12 5.13.194.*** Link la comentariu
    0
    3

    Sa moara bibi, mistret cu termometru in cur n-am vazut pana acum!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.