Cum producem bere şi dulciuri, pe fonduri europene

Cum producem bere şi dulciuri, pe fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat pe site-ul propriu varianta consultativă a ghidului solicitantului pentru Schemele de ajutor de stat – Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole, respectiv pomicole şi pentru Schemele de minimis – Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole, respectiv pomicole. Vorbim despre schemele aferente submăsurilor 4.2 „Sprijin pentru investiţii în prelucrarea/ comercializarea şi/ sau dezvoltarea de produse agricole” şi 4.2a „Investiţii în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”.

Prin cele două scheme aferente sM 4.2 se pot solicita fonduri nerambursabile pentru investiţii precum fabricarea produselor de panificaţie, de patiserie sau a îngheţatei. Mai mult, este finanţată pentru prima dată fabricarea berii. Prin schemele aferente sM 4.2a sunt considerate investiţii eligibile fabricarea ciocolatei cu fructe, a fructelor confiate, dar şi a băuturilor alcoolice din fructe (lichioruri, ţuică sau palincă).

La acest momentul, în judeţul nostru nu este înregistrat niciun cultivator de hamei.

Citit 3490 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2015 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.