Vlădeştiul era să aibă un INVESTITOR STRĂIN

Vlădeştiul era să aibă un INVESTITOR STRĂIN

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii


Până într-o comună mică şi destul de îmbătrânită, cum e Vlădeşti, unde trăiesc vreo 2.500 de oameni, cu greu şi-ar croi drum un investitor străin. Şi când mai vine câte unul, pleacă mâncând pământul. Unde-s români patrioţi, nu prea-i loc de venetici.

„Un american, în urmă cu vreo câţiva ani, se mutase aici, la Vlădeşti şi avea de gând să pună bazele unei ferme mari. Venise omul cu banii şi voia să cumpere câteva sute de hectare şi să se apuce de treabă. La momentul acela, preţul hectarului, la Vlădeşti, era de vreo 2.000 de lei. Oamenii au fost de acord, la început. După scurt timp, însă, s-au răzgândit. Le dăduse cineva o idee: de ce să vindem noi terenul ieftin, la străini? Şi aşa au început oamenii să facă scandal: cum, mă, americanule, tata a murit luptând pentru pământul ăsta şi tu-l vrei cu numai 2.000 lei? De zece ori pe atât să-mi dai, pe hectar! Evident, când a văzut aşa ceva, omul a plecat”, îşi aminteşte primarul Eracli Drujescu.

Pământul le-a rămas urmaşilor de eroi martiri. Dintre care bună parte l-au dat în arendă, că n-aveau cu ce-l munci.

Citit 3715 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2016 23:50

2 comentarii

 • postat de Catavencu Joi, 24 Noiembrie 2016 15:54 85.27.57.*** Link la comentariu
  0
  4

  Se pare ca primarul avea interese doar cu balta Vladesti... pamantul trebuie muncit, pe cand sa secatuiesti balta de peste in 2 zile e foarte usor, bineinteles, asta tot cu ajutorul satenilor din Vladesti.

  Raportează
 • postat de Baba Cloanta Joi, 10 Noiembrie 2016 00:16 5.13.213.*** Link la comentariu
  2
  10

  Dar de ce nu l-au dat in arenda americanilor atunci? N-au stiut să negocieze mai departe? Normal că nu e bine să ne vindem pământurile.
  Sau de ce n-au dat terenurile in concesiune pe 25 sau pe 49 ani, cum fac alti straini?
  Dacă țăranii nu stiu de ce nu le dă idei Primarul sau consilierii lui, că de asta sunt puși să conducă o localitate?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.