Canalizare dar pentru cine?

Canalizare dar pentru cine?

Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
3 comentarii


"Ştiu şi eu că nu-i normal, la ţară, să n-ai apă şi canalizare! Am început să rezolvăm problema asta: am tras apă. Am dus conducta de 19 kilometri peste tot, aşa că, din cele 938 de gospodării, toate au acces la apă. Dar în trei ani, de când s-a inaugurat sistemul de alimentare, s-au racordat numai 500 de gospodării. Cam puţin, nu-i aşa, mai ales că am avut grijă să tragem conducta prin faţa porţilor… Şi acum mă gândesc. Să încerc să pun canalizare? Ca să faci proiect, cheltuieşti bani publici. Te lupţi, munceşti şi la final vezi că oamenii nu se racordează. În comuna noastră sunt şi case care n-au curent. Şi nu pentru că n-ar avea acces la stâlp, ci pentru că nu muncesc, îşi beau banii şi n-au cu ce plăti. În asemenea cazuri, cum să sper că se vor racorda oamenii, în masă, la un sistem de canalizare?” se întreabă, retoric, primarul comunei Vlădeşti, Eracli Drujescu.

Uniunea Europeană cere ca, până la finele lui 2018, în toate satele să existe posibilitatea racordării la reţele de apă şi canalizare. Evident, termenul nu va putea fi respectat în multe comune gălăţene.

Citit 3149 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2016 23:49

3 comentarii

 • postat de ursu Vineri, 18 Noiembrie 2016 19:27 5.13.169.*** Link la comentariu
  1
  8

  In oras , in tiglina 3 pe str. Frunzei ?? Aha nu se pune,. Fara asfalt fara canalizare. Vreti voturi????

  Raportează
 • postat de Stefan Joi, 10 Noiembrie 2016 09:37 89.46.5.*** Link la comentariu
  1
  7

  Buna ziua!
  Foarte interesant dar si mai interesant este faptul ca in orasul resedinta de judet, Galati, inca mai sunt strazi fara canalizare!!!
  Asta cred ca spune multe despre autoritati si despre civilizatia in care ne aflam.

  Raportează
 • postat de primarul Joi, 10 Noiembrie 2016 06:56 92.86.16.*** Link la comentariu
  2
  3

  Intr-o alta abordare, mai trebuie spus ca numai noi romanii suntem fortati sa facem la tara canalizari in sistem unitar, adica totul sa ajunga la una doua statii de epurare, chiar daca terenul este deluros, cu drumuri inguste pe unde nu mai este loc de conducta de canalizare si care investitie costa enorm de mult nu ca la alimentarea cu apa. Deci ne pune sa ne cheltuim resursele nu pentru ce va folositor si suportabil ca abonament. Suprafata de acoperit a localitatii este foarte mare 100 - 200 de ha , la noi nu sunt satele compacte ca in Ardeal sau afara.NU se permite sistemul mixt, si racordati si cu fose septice vidanjabile tot la o statie de epurare proprie sau in comuna vecina. Mai avem un inconvenient, statia de epurare trebuie sa fie in cel mai de jos punct al satului care de regula este in zona Parcului Natural al Prutului unde nu este permis sau obtinerea avizelor te aduce la sinucidere.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.