Lenea se îngână cu sărăcia. Chef de muncă, ioc!

Lenea se îngână cu sărăcia. Chef de muncă, ioc!

Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii


Primarul Eracli Drujescu spune că oamenii din Vlădeşti sunt şi ai lui, aşa că n-are de ce să şi-i vorbească de rău. Dar de aici până la a-i ridica în slăvi pe puturoşi, calea-i lungă.

„Cu cheful de muncă mai avem probleme pe aici. Bun, în comună n-au oamenii unde. Cu toate că, dacă ieşi prin sat să cauţi oameni care să iasă cu ziua, greu găseşti. Dar hai să spunem că n-ai unde aici, în sate. Lunile trecute a venit un administrator de la o societate navală, care voia să angajeze o mulţime de oameni ca vopsitori, la dublu fund. S-au dus doar vreo 13 din toată comuna şi nici dintre ăia nu s-au ţinut toţi de treabă. Şi le oferea de toate: salariu bun, masă, cazare la hotel şi, din când în când, drum plătit acasă. Şi sigur că, cine s-a dus, a fost mulţumit. Dar după care au venit să-mi spună: „Domnu' primar, erau condiţii. Cazare la hotel, cearşafuri albe, mereu curat… Dar trebuia să şi muncim, domnule! Păi, acum întreb şi eu: îţi dă cineva ceva, pe lumea asta, fără să munceşti?”.

Şi cum veştile rele circulă cel mai repede, unui angajator care a plecat nemulţumit cu greu îi mai urmează un altul. Şi când te gândeşti că cel mai mare angajator privat, un fermier, are pe statele de plată doar 16 oameni, într-o comună cu peste 2.600 de locuitori.

Citit 2827 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2016 23:53

2 comentarii

 • postat de primarul Joi, 10 Noiembrie 2016 06:45 92.86.16.*** Link la comentariu
  1
  6

  Da, sunt foarte multi bani care lunar pleaca si la cine nu trebuie.Nu sunt oportunitati, nu sunt locuri de munca nici la 50 km si nu sunt oferte certe de care sa tina cont cineva in masura.Primariile fac genti de hartii lunar, in mai multe exemplare pe care multe din ele le trimit la galati la Inspectia sociala care din birou le parafeaza si trimit banii direct la beneficiari. Responsabilitatea si autoritatea ramane undeva la mijloc.Dar si asa Onor Parlamentul sau mai simplu Guvernul Tehnocrat sunt cei in masura sa faca lumina in acest caz. Totusi sa fim corecti cu acesti oamnei facem lucrari rusinoase, necesare in comuna.Adunam gunoiul aruncat de toti peste tot, desfundam santuri podete, curatam acostamente pentru care CNDR -ul ia roviniete, taiem lemne la scoli, gradinite,curatenie prin locurile publice- cimitire, pasune, drumuri satesti, santuri pentru extinderi apa (10 km), avem grija de cei neputinciosi, bolnavi, batrani. Iarna de iarna fiecare batran este vizitat de o echipa care ii face o carare prin zapada, ii taie un brat de lemne, ii bate in poarta si ii intreba de sanatate. Este o forta de munca in folosul comunitatii.Sa nu privim cu manie.Apoi acesti oameni in absenta locului de munca, in absenta ajutorului minim garantat se pot transforma in viitori delicventi, tot nocivi pentru comunitate si to cu niste costuri. Avem de ales nu numai parlamentarii maine poimane dar si varianta cea mai buna, umana, si evident cea mai putin rea.

  Raportează
 • postat de VINA O POARTA LEGEA 416, LEGEA PUTUROSILOR! Miercuri, 09 Noiembrie 2016 11:38 78.96.253.*** Link la comentariu
  3
  13

  Eu il intreb pe domnul primar, la cati cetateni din Vladesti acorda venitul minim garantat conform legii 416, si cati dintre acestia efectueaza acele zile obligatorii de munca in folosul comunitatii?!

  Nu cumva oamenii au fost invatati sa nu munceasca avand deja o sustinere financiara?
  Bani nemunciti, este adevarat putini, dar lenea si nesimtirea se multumeste cu putin.

  Si la cati oameni beneficiari ai legii 416, li s-a sistat ajutorul social cand au refuzat sa se angajeze, dovedind ca nu le place munca, in locul ajutorului social?

  Poate domnule primar ar trebui ca toti primarii din judet, sau chiar din toata tara, ca meteahna asta a lenei este peste tot, sa va constituiti intro singura voce, propunand parlamentului Romaniei revizuirea legii 416, in sensul acordarii ajutorului social numai celor care nu sunt apti de munca, asistentii sociali din primarie sa verifice la sange fiecare persoana cu cerere de ajutor social, si sa raspunda personal,impreuna cu primarul si consilierii, de acel dosar,asa cum a propus si ministrul muncii, Paslaru.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.