Comună mare, dar izolată. De ce nu vin angajatorii mari în Corod

Comună mare, dar izolată. De ce nu vin angajatorii mari în Corod
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Despre acest subiect am vorbit cu primarul din Corod şi acum doi ani. Şi atunci, ca şi acum, reprezentanţii primăriei au dat vina pe lipsa investiţiilor guvernamentale în infrastructura din zonă, astfel că nici un investitor nu vrea să piardă timp şi, implicit, bani, pentru a deschide ceva în Corod. 

Curioşi să aflăm dacă în ultimii doi ani s-a mai schimbat situaţia angajatorilor din Corod, l-am întrebat pe Doru Isac ce firme mai sunt în comună. "În mare parte, sunt societăţi agricole sau mici societăţi comerciale, cu unul, doi sau trei angajaţi. Nu avem angajatori mari, în afară de cei agricoli, care au pământ în arendă de la oameni. Dar, după cum ştim cu toţii, nu e de muncă tot anul în agricultură, ci sezonier", ne-a spus acesta. 

Drumul judeţean arată jalnic

Unul dintre motivele pentru care marii investitori ocolesc Corodul şi, totodată, Galaţiul, este starea drumurilor. "Drumul judeţean 251 este, de ani buni, în stare jalnică. Încă mai are asfaltul vechi, de pe vremea comuniştilor, iar pe unde au fost gropi s-a tot plombat. Ca să vii cu un tir de marfă pe aici, rişti să strici piese", ne-a spus Doru Isac. 

E drept, sunt porţiuni din DJ251 pe care nu ştii cum să le ocoleşti mai bine. Şi, dacă adăugăm şi lipsa unei căi ferate care să treacă prin comună, atunci este clar de ce lipsesc investitorii. 

Oamenii ar munci, dacă ar avea unde

În ceea ce priveşte situaţia beneficiarilor de ajutor social, Corodul este tot în top. Aproximativ 550 de persoane primesc ajutor de la stat, însă reprezentanţii primăriei spun că oamenii ar munci, dacă ar avea unde. "Noi ne facem treaba cu ei, nu ne putem plânge. Cu excepţia celor bătrâni şi bolnavi, care chiar nu mai pot, cred că cei tineri s-ar duce la muncă dacă ar avea unde", ni s-a mai spus din partea primăriei. 

Acest răspuns l-am primit de la mai mulţi primari din judeţ, de-a lungul acestor reportaje. Spre exemplu, Eugen Tăbăcaru, primarul din Ghidigeni, ne-a explicat ultima dată că unui locuitor din comună îi este foarte greu să se descurce cu un loc de muncă la Tecuci, plătit cu salariul minim, dat fiind că trebuie să îşi plătească transportul ş mâncarea.

Citit 5966 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2017 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.