Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Dermatologii atrag atenţia că expunerea copiilor nou-născuţi la razele de soare, neprotejaţi şi pe perioade lungi de timp, poate cauza arsuri grave. Pentru a ferii copiii de radiaţii sunt recomandate cremele speciale de protecţie şi locurile umbroase.

"Când suntem la plajă trebuie să căutăm umbră, nu mergem cu copilul înainte de şase luni, iar dacă o facem, o facem gradual. În cazul în care copilul are peste şase luni, stăm la soare, dar sub umbrelă, îl îmbrăcăm cu hăinuţe cu textură densă, să nu pătrundă foarte mult soarele. Ideal ar fi să luăm hăinuţe cu protecţie solară, dar sunt destul de costisitoare. Totodată, trebui să îi aplicăm creme de protecţie solară. Crema trebuie aplicată cu jumătate de oră înainte de expunerea la soare şi reînnoită la două ore sau după ce copilul iese din apă", a declarat, pentru Mediafax, medicul dermatolog Ioana Silvia Simian.

Totodată, specialiştii recomandă măsuri de protecţie suplimentare pentru nou-născuţi, dacă sunt transportaţi cu autoturismul. "Atenţie la ceea ce se întâmplă în maşină, radiaţiile de tip UVA (ultraviolete - n.r.), adică cele care bronzează şi care pătrund prin geamul maşinii pot duce la bronzarea excesivă a copilului. De aceea, este recomandat ca geamul din dreptul copilului să fie acoperit cu o folie, astfel încât razele să nu îl bată în mod direct", explică medicul.

Fără expunere la soare la orele prânzului

În acelaşi timp, Ana Culcer, specialist neonatolog, susţine că un copil nu va trebui expus razelor de soare după ora 10,00, întrucât riscurile apariţiei de arsuri este ridicat. "Trebuie să mergem peste tot pentru că este bine ca un copil să fie scos cât mai mult afară. Copiii trebuie ţinuţi cât mai mult timp în natură, cât mai puţin în casă şi în faţa ecranelor. La mare nu trebuie să îi expunem la orele prânzului, doar dimineaţa, de la 8,00 la 10,00, nu la prânz, când soarele este foarte puternic, pentru că riscăm insolaţii şi arsuri. Trebuie scos progresiv la soare, cu capul acoperit", a precizat medicul citat.

Citit 2279 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2018 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.