Cum puteți marca Ziua Internațională a Animalelor

Cum puteți marca Ziua Internațională a Animalelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bine v-am regăsit, dragi iubitori de animale! Pentru că, în fiecare an, pe 4 octombrie, este Ziua Internațională a Animalelor, vă sugerăm cel mai frumos mod în care ați putea marca această sărbătoare: oferind un cămin unuia dintre cei peste 2.000 de căței care trăiesc în adăposturile locale, "Ecosal" și "Ajutați-l pe Lăbuș" Galați. Ideea îi aparține Anamariei Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia Animal Society, în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați. Anamaria ne-a oferit toate informațiile necesare pentru un asemenea demers: adopția unui câine fără stăpân.

"Pentru cei care au deja în plan primirea în familie a unui patruped încercat de soartă, pașii de urmat sunt următorii: fie vizita la sediul Serviciului Public de Ecarisaj Galați din strada Zimbrului, fie vizita la sediul adăpostului "Ajutați-l pe Lăbuș" din strada Sânzienelor”, explică Anamaria Dandeș.

"Odată luată decizia și ales cățelul norocos, procedura este foarte simplă: pentru adopția din adăpostul de stat, trebuie să puneți la dispoziție copie de pe buletin, adeverință de venit și copie după o factură la utilități. Adoptatorul se angajează să respecte normele de îngrijire și hrănire a câinelui, nu să nu îl abandoneze, să îl supravegheze și să comunice orice schimbare de locație a acestuia, serviciului de unde s-a făcut adopția. Câinele se predă microcipat pe numele proprietarului, obligatoriu sterilizat și deparazitat, conform legislației în vigoare", precizează Anamaria Dandeș.

Aceleași cerințe de respectare a normelor de îngrijire a animalelor sunt solicitate și de reprezentanții asociației de protecție a animalelor "Ajutați-l pe Lăbuș"; adoptatorul trebuie să pună la dispoziție copie de pe buletin, să permită o vizită prealabilă, în care să fie verificat locul unde va locui animalul, să semneze un contract de adopție și să permită asociației monitorizarea patrupedului adoptat, la intervale regulate.

"Reamintim, înainte de a face marele pas, încearcă să răspunzi la aceste întrebări: Sunt dispus și am resursele financiare și de timp pentru a avea grijă de un câine pentru următorii 10-15 ani? Dispun de suficient spațiu? Am cui să las câinele în grijă, atunci când sunt nevoit să plec în călătorii fără el? Dacă ai răspuns pozitiv acestor întrebări, ești cu adevărat pregătit să adopți. Este esențial să alegi câinele cel mai potrivit pentru tine, familia ta, stilul vostru de viață. Nu uita că adopția este cel mai mare bine pe care îl poți face unui câine, dar și comunității din care faci parte!", este mesajul Anamariei Dandeș.

Citit 1840 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 18:12

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro