Liceeni inimoşi pentru „Ajutaţi-l pe Lăbuş”

Liceeni inimoşi pentru „Ajutaţi-l pe Lăbuş”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Dacă sunteţi cu adevărat iubitori de animale, nu vă poate fi indiferentă soarta patrupedelor mai puţin norocoase, care nu au încă un cămin. Pentru că noi credem în puterea exemplului pozitiv, vă prezentăm astăzi gestul lăudabil pe care numeroși elevi ai Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" din Galați l-au făcut pentru animalele din adăpostul local "Ajutați-l pe Lăbuș". Sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Ganea, inimoșii liceeni au organizat o colectă generoasă, constând în hrană uscată şi conserve.

Proiectul "Să ajutăm necuvântătoarele", încadrat în categoria "Educaţie emoţională", în parteneriat cu Asociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş", se desfăşoară la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" începând cu anul şcolar 2012-2013, cu profesor coordonator Mariana Ganea. Doamna profesoară ne-a povestit cât de încântaţi sunt elevii să participe la o astfel de acţiune, chiar dacă sacii cu mâncare pentru câini şi pisici sunt mari şi grei. În perioada de dinainte de pandemie, elevii mergeau şi în vizită la adăpost, iar bucuria era cu atât mai mare! Dar cel mai important este că implicarea şi generozitatea faţă de animalele care nu au o familie îşi vor pune amprenta asupra responsabilităţii lor, ca adulţi.

"Am primit o supercolectă de hrană din partea elevilor claselor a XII-a C, D, E, F și a X-a D şi F. A devenit un soi de tradiție - în fiecare an, elevii de la CNMK ne arată că știu ce înseamnă empatia față de animalele din adăpostul nostru. Primim cu mare bucurie, de fiecare dată, ajutorul oferit și avem convingerea că elevii de astăzi, inspirați de dascăli precum doamnna profesoară Mariana Ganea, vor contribui, în calitate de adulți de mâine, la o societate sănătoasă și un mediu mai bun pentru animalele cu și fără stăpân", ne-a declarat președinta Asociației "Ajutați-l pe Lăbuș", Corina Grigore.

"Jos pălăria, doamnei profesoare și elevilor dumneaei! Este nevoie ca toți membrii comunității locale să se implice: noi îi îndemnăm constant pe gălățeni să adopte animale din adăposturi sau direct de pe stradă. Dar, dacă nu pot adopta, pot dona pentru cei mai puțin norocoși! Dacă nu pot dona, pot fi voluntari! Există multiple variante de a ajuta, important este să fie conștientizată puterea unui efort comun, spre binele oamenilor și animalelor, deopotrivă", ne-a mărturisit Anamaria Dandeș, coordonator al grupului de acțiune comunitară "Oameni de bine, pentru oameni și animale".

Citit 1327 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2022 01:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.