Mici secrete pentru protecția și hidratarea tenului

Mici secrete pentru protecția și hidratarea tenului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Protecția completă a tenului nu se asigură exclusiv cu o cremă de protecție solară și nici doar cu o cremă hidratantă. Această protecție trebuie să fie completată de un nivel optim de hidratare a pielii, atât extern, cât și intern, potrivit doc.ro.

Pielea de pe față este foarte expusă mediului și poate dezvălui semne ale stării generale de sănătate și ale procesului de îmbătrânire. Pielea feței acționează ca o barieră împotriva factorilor de mediu, cum ar fi radiațiile UV, poluarea, vântul și frigul, de aceea, îngrijirea adecvată poate ajuta la protejarea împotriva daunelor cauzate de acești factori.

Cel mai convingător argument pentru a proteja tenul este, probabil, păstrarea aspectului tânăr pentru mai mult timp. După cum se discută mult în ultimii ani, expunerea în exces la soare duce la o îmbătrânire prematură a tenului, iar acesta se deshidratează și își pierde elasticitatea și tonusul. Aceste efecte pot fi accentuate și de un nivel precar de hidratare a pielii feței. O rutină de îngrijire a pielii care să conțină și cremă hidratantă, și cremă cu factor de protecție solară poate contribui la prevenirea apariției semnelor de îmbătrânire precoce, cum ar fi ridurile, petele solare și pierderea elasticității pielii. Tenul bine îngrijit crește încrederea în sine și stima de sine, deoarece te simți mai bine în propria piele.

În primul rând, hidratarea se face intern, printr-un consum optim de lichide, iar acesta se va stabili în funcție de greutatea fiecărei persoane, aproximativ 35ml/kg. Nutriționiștii susțin că nu este nevoie să consumăm exclusiv apă, ci pot fi adăugate și lichide sănătoase precum ceaiuri de plante, dar și anumite legume (castraveți, salată, ardei gras) și fructe; și acestea au un conținut mare de apă care contribuie la obținerea cantității optime de lichide. Odată lămurit aspectul hidratării din interior spre exterior, acesta trebuie completat și de o îngrijire sporită a tenului cu o cremă hidratantă și alte tipuri de creme pentru fiecare ten în parte.

Nu trebuie uitat de zona ochilor, a buzelor și a gâtului, care sunt foarte sensibile și au nevoie de o hidratare specifică, folosind creme adaptate nevoilor lor speciale. Un alt aspect important de care trebuie să ținem cont îl reprezintă razele soarelui care cad perpendicular pe față în poziție verticală. Zonele afectate sunt coama nasului, zona de deasupra pomeților, buza superioară și bărbia. Aceste zone au nevoie de hidratare și protecție sporită pentru a preveni apariția petelor de soare.

Chiar și transpirația facială constituie un pericol pentru sănătatea feței. Broboanele de transpirație formează efectul de lupă și pot rezulta pistrui, alunițe sau chiar pete. Nu uita, atunci când te expui la soare, să te usuci bine cu prosopul după ce ai ieșit din mare sau din piscină pentru a preveni apariția pistruilor pe zona spatelui și a umerilor. După ce a fost bine uscată pielea, atunci este momentul potrivit pentru aplicarea cremei cu protecție solară.

Este bine de știut că la plajă este contraindicată expunerea cu machiaj pe față, cel mult un liner waterproof, puțină mascara și balsam de buze - acesta chiar este indicat și e bine să aibă și factor de protecție solară. Să ne mai amintim și că stratul de ozon se subțiază de la o zi la alta, iar exploziile solare sunt din ce în ce mai dese. Dacă nu acorzi atenție sporită protecției tenului și hidratării, pielea va suferi grav și te poți expune la riscuri severe. Așadar, e important să aplici în fiecare zi în care ieși în soare cremă de protecție solară și să o introduci în rutina zilnică de îngrijire a tenului, indiferent de anotimp.

Iată, pe scurt, care sunt principalele elemente de care trebuie să ții cont pentru îngrijirea feței: asigură-te că bei suficientă apă și că nu te expui deshidratării; exfoliază pielea feței o dată pe săptămână; aplică zilnic o cremă hidratantă pe față, dar și pe gât și în zona decolteului - alege fie una pe bază de acid hialuronic, fie una care conține ceramide ori ulei de cocos (crema de față se aplică pe tenul umed, pentru a menține umiditatea în piele); folosește zilnic o cremă de față sau un alt produs cu factor de protecție UV când ieși în soare; ferește-ți tenul de radiațiile solare - poți face asta purtând o pălărie cu boruri mari, dar și căutând umbră, mai ales în intervalul orar 10.00 - 16.00, atunci când intensitatea radiațiilor solare este maximă; apelează mai des la dușuri călduțe și mai rar la cele fierbinți, care favorizează deshidratarea pielii.

Citit 1319 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2024 12:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro