ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Năpârlirea e normală
Foto: Sursa foto: Internet

ŞCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Năpârlirea e normală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători.

Chiar dacă temperaturile se joacă în termometre şi cei care nu au închis termostatul centralelor termice se mai pomenesc cu caloriferele fierbinţi, pentru animalele de companie este suficient de cald ca să înceapă sau să-şi desăvârşească năpârlirea. La fel de adevărat este că pisicile care trăiesc în apartament năpârlesc aproape fără oprire. Şi totuşi, biologic, cele două perioade de năpârlire se produc la începutul sezonului cald, când animalul îşi leapădă părul gros de iarnă şi trece la o „haină uşoară” de vară, şi în toamnă, când îşi schimbă din nou părul, pregătindu-se să facă faţă frigului.

Oricât de iritant este părul lăsat pe covoare şi gresie, pe canapea, pe haine sau prin aer, oricât de neplăcut este să descoperiţi gheme de păr vomate, ţineţi cont de faptul că năpârlirea este normală şi că este chiar un semn de sănătate a animalului de companie. Doar dacă vi se pare că animalul năpârleşte în exces, dacă rămân suprafeţe mari de pe corp lipsite complet de păr sau pielea golaşă prezintă pete roşii, la fel şi dacă părul pare împâslit, trebuie să mergeţi neapărat la medicul veterinar!

În cazul unei năpârliri normale, singura soluţie pentru a diminua efectele neplăcute este periajul. Le faceţi un mare bine, ajutându-le să scape de părul mort sub care pielea se poate îmbolnăvi! Atenţie, însă, pieptănatul sau periatul trebuie să fie veritabile momente de răsfăţ, nu lupte între animalul care vrea să scape şi stăpânul care îl ţine cu forţa cu o mână, iar cu cealaltă îl piaptănă repede şi cu forţă!

Citit 3120 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.