Cum alegem sportul potrivit pentru cel mic

Cum alegem sportul potrivit pentru cel mic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Indiferent dacă celui mic îi place să se joace cu cât mai mulţi copii sau să îşi petreacă mai mult timp singur, printre jucăriile lui, vârsta joacă rolul primordial în alegerea activităţii sportive. Un copil de 6-8 ani nu va avea forţa fizică şi abilităţile pishologice necesare pentru un sport cum ar fi baschetul, în timp ce unui un puşti de 7 ani îi va fi greu, dacă nu imposibil, să se apuce de gimnastică.

În acelaşi timp, trebuie avute în vedere abilităţile particulare ale celui mic, pe care le puteţi observa în viaţa de zi cu zi. Dacă urcă uşor pe munte, e potrivit atletismul. Dacă merge bine cu bicicleta, poate fi orientat către un grup de biciclişti care acceptă şi copii. Dacă în parc face strategii de joacă, e potrivit pentru fotbal, volei sau handbal. Iar dacă are cu adevărat forţă şi e agil, ar trebui să alegeţi tenisul de câmp.

Indiferent dacă copilul este orientat mai mult spre un sport individual sau de echipă, există un sport care nu doar că poate fi practicat din primele luni de viaţă, dar care îl şi dezvoltă excelent, pregătindu-l inclusiv pentru viitoarele forme de mişcare pe care le va alege. Este vorba de înot, sport pe care copiii îl pot practica încă de la vârsta de 4 luni, adică imediat ce îşi ţin singuri capul. Avantajul iniţierii la o vârstă atât de fragedă este că, până la 8 luni, copilul are posibilitatea să îşi închidă căile respiratorii în mod natural atunci când se află sub apă. Înotul este ideal pentru toată viaţa atât pentru distracţie, cât şi pentru spiritul de echipă sau pentru sănătate.

Citit 2020 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2018 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.