Teo poate face implantul în Austria

Teo poate face implantul în Austria
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Veşti extraordinare pentru micuţul Teodor Lupea, copilul de 3 ani şi 9 luni din Galaţi, care are nevoie urgentă de o operaţie care să-i permită să-şi mişte mâinile. În urma campaniei demarate în urmă cu mai puţin de o lună, pentru strângerea a 25.000 de euro, necesari implantului de nerv la o clinică privată din Viena, sute de oameni şi-au arătat solidaritatea şi au reuşit, mână de la mână, să contribuie la adunarea banilor. Zilele trecute, în conturile Asociaţiei "Salvează o inimă", s-au contabilizat banii care vor fi plătiţi către clinica austriacă, loc unde micuţul Teo va putea ajunge săptămâna viitoare.

"Nici nu avem cuvinte, sincer nu speram să strângem atât de repede o sumă atât de mare.  Ne pierdusem speranţa, dar Dumnezeu şi oamenii ne-au ajutat. Duminica viitoare plecăm la Viena, pentru operaţie, sperăm să fie totul bine", ne-a spus Mihaela Lupea, mama lui Teo.

Operaţia de implant nu va fi ultimul hop, medical şi financiar pentru Teo şi familia sa. Ulterior intervenţiei, acesta va avea nevoie de recuperare continuă şi foarte costisitoare, pentru a-şi putea recupera integral funcţionalitatea braţelor paralizate de înţepătura unei insecte.

Reamintim că problemele copilului au început în august 2016, când avea 2 ani şi 5 luni. După un concediu la mare cu părinţii, a răcit şi a ajuns în spital, loc unde, într-o dimineaţă, mama a constatat că Teo avea gâtul înţepenit şi nu se mai putea mişca. Tratată iniţial ca un "curent", de la aerul condiţionat, afecţiunea, manifestată ca o paralizie, s-a agravat. Transferat la Spitalul "Marie Curie", din Capitală, copilul a fost supus unor serii repetate de evaluări, teste şi analize, dar abia în februarie 2017, medicii de la Viena au dat un diagnostic precis şi au stabilit ca unică soluţie implantul.

Citit 1383 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2018 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.