Universitatea „Dunărea de Jos”, închisă toată săptămâna

Universitatea „Dunărea de Jos”, închisă toată săptămâna
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gripa nouă afectează din ce în ce mai serios activitatea Universităţii „Dunărea de Jos”. Cursurile, suspendate iniţial doar pentru 3 zile, vor fi reluate abia la începutul săptămânii viitoare. Decizia a fost luată sâmbătă, în cadrul unei şedinţe de urgenţă a conducerii universităţii, care a analizat situaţia infectării cu virusul A(H1N1) în ultimele zile.

„Am decis suspendarea cursurilor pentru întreaga săptămână pentru a preveni răspândirea virusului şi, bineînţeles, pentru a continua acţiunile de dezinfectare. Cel mai probabil, cursurile vor fi reluate sâmbătă, 14 noiembrie, în special la formele de învăţământ ID şi IFR”, a declarat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mînzu (foto).

Continuă dezinfecţia

În tot acest timp, dezinfectarea spaţiilor de învăţământ şi de cazare devine prioritară pentru conducerea universităţii.

„S-a hotărât realizarea, cu forţe proprii, a dezinfecţiei intensive a tuturor căminelor studenţeşti şi continuarea dezinfecţiei tuturor spaţiilor Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi începută încă de vineri, 6 noiembrie. Direcţia de Sănătate Publică a dezinfectat etajul 3 din Căminul C şi toate camerele de pe palierul unde este cazată studenta diagnosticată cu gripa nouă AH1N1”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Luiza Şerbănescu, purtător de cuvânt al Universităţii „Dunărea de Jos”.

În acelaşi timp, s-a hotărât înfiinţarea unor camere izolatoare pentru alte eventuale suspiciuni de gripă din campusul studenţesc.

„Conducerea universităţii a decis, totodată, transformarea parterului Căminului IA în izolator pentru cazurile suspecte de gripă nouă”, se mai arată în comunicat.

Fără discotecă în Club S

Şi Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) şi-a suspendat din acest weekend toate activităţile.

„Toate cluburile, toate repetiţiile care aveau loc în mod normal au fost suspendate, pentru a fi în concordanţă cu acţiunile de prevenţie ale universităţii, având în vedere că aici îşi desfăşoară activitatea studenţi. Inclusiv discoteca va fi închisă, iar în toate spaţiile continuă acţiunile de dezinfecţie”, a declarat directorul CCS, Cristian Mortu.

Citit 1955 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.