Azi începe Campania ”Un milion pentru Unire”
Foto: Marius Negri

Azi începe Campania ”Un milion pentru Unire”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Azi, 26 octombrie, începe oficial în județul Galaţi campania de strângere de semnături, sub genericul „Un milion pentru Unire”, campanie care se desfăşoară în toată România, Republica Moldova şi în Diaspora, cu aportul a sute de asociaţii non-guvernamentale și a multor voluntari.

„Invităm toți gălățenii să semneze pentru Basarabia. Măcar acum, în al 12-lea ceas, trebuie să vorbim despre reîntregire națională. Altfel, tot acest fiasco gestionat de către stat, numit Anul Centenarului, va rămâne cunoscut ca momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre. La Alba Iulia vom veni zeci de mii de oameni, din toate colţurile țării, de la Carei până la Orhei, așa că gălățenii nu pot lipsi”, ne-a  transmis preşedintele Acţiunii 2012, George Simion.

Scopul practic al campaniei este acela de a obţine, prin acest număr de semnături, „cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menţionată ideea de reîntregire națională”.

Semnătura se poate înregistra şi online pe site-ul semnez.eu, „ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuieşte semnatarul, deschis până la sfârşitul lunii decembrie”.

Persoană de contact este preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, la numărul +40723590742. Cu interdicţie repetată de a trece Prutul în Republica Moldova, focşăneanul cu masterat în Istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iniţiator al Marşului Pentru Unire, a fost  lider al mişcării civice “Noii Golani”, alături de care a introdus cunoscutul slogan „Basarabia e România“, inclusiv prin intermediul galeriilor de fotbal.

Astăzi el va fi prezent la conferinţa de presă care se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor, sala 3, începând cu ora 14,15, unde organizatorii campaniei îşi vor explica demersul. Ei invită deja pe toţi gălăţenii să se alăture celorlalţi români care vor merge, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri – o  iniţiativă a Alianței pentru Centenar și a primarilor din judeţul Alba. În conferința de presă se vor detalia și evenimentele organizate de societatea civilă gălățeană în Anul Centenarului.

Citit 2487 ori Ultima modificare Vineri, 26 Octombrie 2018 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.