Revoltător! Tobogan plin de urină în Orăşelul Copiilor
Foto: Facebook

Revoltător! Tobogan plin de urină în Orăşelul Copiilor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

"Atenţie la toboganul mare din Ţiglina, Orăşelul Copiilor", este avertismentul care însoţeşte fotografia postată de un gălăţean pe grupul "Sesizările Cetăţenilor" de pe Facebook. Imaginea, revoltătoare pentru orice om cu minte şi bun-simţ, şi cu atât mai mult pentru cei care sunt părinţi, surprinde o dâră de urină care se scurge din toboganul unuia dintre cele mai frecventate parcuri ale oraşului. Un parc care are monitorizare video, sistem pentru mentenanţa căruia Primăria municipiului Galaţi tocmai a organizat o achiziţie publică.

"Siguranţă pentru copii în parcurile din Galaţi! Mă preocupă siguranţa copiilor noştri, şi unul dintre proiectele pentru care doresc să asigur continuitatea vizează monitorizarea video a parcurilor din oraş. Deocamdată, două dintre cele mai mari parcuri, respectiv Parcul "Rizer" şi "Orășelul copiilor" au sisteme de supraveghere audio-video funcţionale şi ţin departe persoanele care vandalizează sau nu respectă curăţenia. Până pe data de 7 ianuarie, aşteptăm ofertele celor interesaţi să participe la licitaţia lansată şi să devină partenerul municipalităţii într-un demers pentru siguranţa copiilor", este mesajul pe care primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, l-a postat pe 3 ianuarie, pe pagina sa publică de Facebook.

Replica a venit din partea unui gălăţean care a postat următorul comentariu: "Camerele sunt inutile dacă nu se ocupă nimeni de ele. Toboganul mare din Orăşel este urinat, iar agentul de pază, Poliţia Locală şi cea naţională spun că nu este jurisdicţia lor, deşi sunt camere care bat spre tobogan".

Nepăsare

Cetăţeanul a postat imaginea şi avertismentul şi pe grupul "Sesizările Cetăţenilor", reclamând lipsa de implicare: "Paznicii puteau să fie măcar deschişi la a se uita pe filmare, în loc să repete mecanic: «Nu e treaba mea, nu e treaba mea!». Nu ştie nimeni dacă acolo a fost un copil sau un adult. Dacă nu e treaba lor, de ce mai au monitorul cu transmisiunile live la ei în adăpost? Că multă lume e prost educată e una, dar dacă putem evita situaţii de genul acesta, eu zic ca trebuie să o facem. În fond de asta au fost montate aceste camere. Atât paznicii, cât şi camerele de supraveghere au un rol. Astfel de comportamente nu trebuie încurajate, tolerate sau iertate", a punctat, pe bună dreptate, gălăţeanul.

Deocamdată, reacţii cu privire la situaţia din Orăşelul Copiilor au venit doar din partea cetăţenilor, nu şi din partea administraţiei locale.

Achiziţie Publică

Până astăzi, 7 ianuarie, ora 11,00, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea firmelor interesate de achiziţia publică pe care a lansat-o pe portalul propriu, "Servicii de mentenanţă privind sistemele de supraveghere video din parcurile Municipiului Galaţi". Este vorba despre servicii de reparare şi întreţinere a echipamentului video, valoarea estimată a contractului fiind de 8.330 de lei cu TVA, iar criteriul de atribuire "preţul cel mai scăzut".

Conform caietului de sarcini al achiziţiei publice, Primăria solicită, până la 31 decembrie 2019, 12 service-uri sau verificări lunare, 40 de verificări săptămânale, intervenţiile în caz de urgenţă şi reparaţiile fiind aproximate la un total de 104 ore. "Un sistem de supraveghere optimizat corespunzător reprezintă calea cea mai eficientă pentru prevenirea sustragerii şi distrugerii bunurilor sau pentru a preveni eventualele atentate la siguranţa persoanei", precizează documentul.

Rămâne de văzut dacă supravegherea video îşi va dovedi şi eficienţa în sancţionarea faptelor reprobabile!

Citit 3390 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.