Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Mai mult de un sfert (27,3 la sută) dintre copiii din România petrec peste şase ore online, dacă sunt într-o zi de şcoală, iar procentul acestora creşte la 48,3 la sută, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanţă, o arată datele studiului privind utilizarea Internetului de către copii, realizat de Salvaţi Copiii. Membrii organizaţiei atrag atenţia asupra efectelor negative asupra sănătăţii emoţionale a copiilor.
„Prezenţa sporită în mediul online atrage în mod direct şi expunerea la riscuri: 54 la sută dintre copii afirmând că au fost deranjaţi sau supăraţi de către alte persoane pe Internet, iar 61 la sută dintre respondenţi spun că s-au simţit inconfortabil ca urmare a ceva văzut pe Internet”, afirmă autorii studiului. În acelaşi timp, Internetul poate reprezenta o resursă, fiind folosit de către copii pentru a învăţa lucruri noi, multe dintre ele necuprinse în programele şcolare, concluzionează reprezentanţii organizaţiei amintite.

Citit 972 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2019 18:10

1 comentariu

  • postat de comunismul Joi, 07 Februarie 2019 22:28 5.13.193.*** Link la comentariu
    0
    0

    si copiii sunt de vina! ca pun botul la capcanele astea!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro