Resmeriţă s-a vaccinat

Resmeriţă s-a vaccinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inspectorul şcolar general crede că aşa îi va încuraja pe elevi şi profesori să se vaccineze * Doar 190 de elevi au fost imunizaţi până în prezent *

Vaccinul împotriva virusului AH1N1 a stârnit destule controverse, iar campania naţională de vaccinare pare să aibă un start destul de prost la Galaţi.

Doar 190 de elevi s-au vaccinat până în prezent, iar ca urmare conducerea ISJ s-a hotărât să recurgă şi la alte metode de convingere. Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă s-a vaccinat, ieri, sub ochii jurnaliştilor, în faţa camerelor de luat vederi şi a aparatelor de fotografiat.

Directorul de la Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea, a fost şi el de faţă la eveniment, dar nu s-a vaccinat, spunând că deja a fost imunizat.

De ce acceptul în scris?

„Dintre cele 91 de cazuri confirmate, 40 sunt elevi. De aceea este important ca această campanie de vaccinare să aibă loc în şcoli, pentru a preveni răspândirea virusului. Nu este obligatoriu  ca elevii cu vârste peste 16 ani să-şi facă vaccinul”.

„Dar noi vrem să sensibilizăm opinia publică că e necesar să se facă acest  vaccin. Cei care nu vor să-l facă trebuie să vină cu declaraţie scrisă din partea părinţilor pentru elevii minori sau cu propria declaraţie pentru elevii care au împlinit deja 18 ani”.

„La fel şi cei care vor să facă vaccinul, trebuie să vină cu declaraţie scrisă că vor să-l accepte”, ne-a declarat Valentin Boldea.

Întrebat dacă nu cumva acceptul scris din partea celor care se vaccinează este un mod ca Ministerul Sănătăţii să se debaraseze de răspundere în cazul unor probleme şi vina să cadă asupra părinţilor, directorul DSP nu prea a ştiut ce lămuriri  clare să ne dea.

Ca urmare, întrebarea rămâne: de ce eşti nevoit să declari în scris că vrei să-ţi faci vaccinul?

Cu toate că se încearcă popularizarea campaniei în rândul elevilor şi profesorilor, nici cadrele sanitare nu stau mai bine la acest capitol. Doar 560 au cerut să le fie administrat vaccinul.

Boldea motivează că numărul este destul de mic deoarece cadrele sanitare s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere şi trebuie să treacă o perioadă de minim 14 zile între cele două imunizări.

Nu mai avem gripă nouă?

La Galaţi au sosit în total 33.000 de doze. Săptămâna aceasta, lotul persoanelor care se pot vaccina a fost extins şi la alte categorii de persoane, în special cele care lucrează cu publicul. Ele se pot prezenta la SANEPID pentru a solicita imunizarea împotriva virusului gripei noi.

Ciudat este faptul că, odată cu începerea timidă a campaniei de vaccinare, nu a mai fost confirmat niciun alt caz de gripă nouă, deşi prin şcoli se spune că elevi bolnavi, care se tratează la domiciliu, sunt  destui.

Celor interesaţi să urmeze exemplul inspectorului general le putem spune că, după vaccinare, până la finalul conferinţei de presă, nu a avut nicio reacţie negativă. Singura ciudăţenie a fost afirmaţia că sângele său are culoare portocalie. Nu l-am văzut, aşa că nu putem confirma.

Citit 1236 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.