Cărţile profesorilor, decontate doar până la Anul Nou

Cărţile profesorilor, decontate doar până la Anul Nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei  100 de euro s-au transformat în 130 de lei * Aproape 7.000 de cadre didactice gălăţene beneficiază de bani *

Profesorii pierd banii de cărţi aferenţi lui 2009 dacă nu decontează contravaloarea lor până la sfârşitul anului calendaristic.

Ministerul Educaţiei a alocat pe ultima sută de metri 130 de lei pentru fiecare cadru didactic titular, adică doar 33 la sută din suma prevăzută de Legea 315 privind suta de euro.

Inspectorul şcolar general adjunct Onuţ Atanasiu ne-a precizat că banii urmau să ajungă în contul inspectoratului în cursul zilei de joi, 17 decembrie, şi că şcolile au fost anunţate pe toate căile că trebuie să-i preia şi să-i distribuie benefeciarilor până la 31 decembrie 2009.

Contabilul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Gheorghe Dumitru, ne-a precizat: „Cadrele didactice trebuie să se prezinte cu documente justificative la unităţile şcolare la care au depus, în octombrie 2008, cererea de solicitare a banilor. Decontul se face pe baza facturii fiscale de achiziţionare a materialelor didactice. De asemenea, se pot deconta şi pe baza simplului bon fiscal, dar numai în cazul în care valoarea acestuia nu depăşeşte 100 de lei”.

Banii nu pot fi reportaţi pentru anul 2010, iar cine nu îşi face decontul până în ultima zi a anului nu va mai beneficia de ei. „Dacă nu şi-au cumpărat deja cărţi, profesorii au tot timpul să o facă şi să vină la şcoală să deconteze cheltuielile”, crede inspectorul Onuţ Atanasiu.

În judeţul Galaţi sunt în jur de 6.800 de cadre didactice beneficiare, ceea ce înseamnă un efort bugetar de 8,9 miliarde de lei vechi.

Citit 2373 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.