Alexandru Ţîrdea, un fenomen pianistic la 10 ani

Alexandru Ţîrdea, un fenomen pianistic la 10 ani
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un adevărat fenomen, micul pianist gălăţean de numai zece ani Alexandru-Constantin Ţîrdea a reuşit să strângă, din primăvară, mai multe premii mari în concursuri naţionale de interpretare.

Cel mai recent, gălăţeanul a cucerit Premiul I la Festivalul Concurs Naţional de Interpretare Pianistică "Fantezii Pianistice" de la Botoşani, al Şcolii Populare de Arte "George Enescu", pe 25 mai. Pe 11 mai, el câştiga şi Trofeul, la categoria de vârstă 10-12 ani, în cadrul Concursului Internaţional de Interpretare  "Pianul Fermecat", organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos - CCDJ. În aprilie, primea şi un Premiu II la Concursul "Piano Top Music", organizat de Clubul Copiilor din Tecuci. Anul trecut, micul pianist convingea juriul Concursului naţional de interpretare pentru pian "Sonoris", care i-a oferit Premiul Special.

Gălăţeanul, elev al profesoarei de pian Angelica Cabră, de la Şcoala de Arte a CCDJ şi şcolar în clasa a IV-a la Şcoala Nr. 12 "Miron Costin", a mai adus şi în anii trecuţi premii la competiţii naţionale precum Concursul "Noelia Prisecaru" de la Focşani, "Virtuozii", de la Brăila, "Piano Art", de la Constanţa, sau "Pianul fermecat" gălăţean.

Citit 2430 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2019 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.