Inspectorii şi directorii, obligaţi să predea

Inspectorii şi directorii, obligaţi să predea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un ordin emis recent de ministrul Educaţie i-a determinat pe oamenii din sistem să considere că se fac reduceri mascate de norme în învăţământ.

Inspectorii şcolari şi o parte dintre directori nu vor mai beneficia de degrevare de normă, ci vor fi obligaţi, în baza salariului pe care-l au, să intre şi la clasă. Inspectorul general şi inspectorul general-adjunct vor fi obligaţi să susţină 2-4 ore pe săptămână. Aceleaşi prevederi se aplică şi directorului Casei Corpului Didactic.

Inspectorilor de specialitate li s-a mărit  numărul de ore obligatorii la 4 pe săptămână, în loc de maxim 2, cât era până în prezent. De asemenea, directoarele de la grădiniţele cu program prelungit, care aveau degrevare totală de la norma didactică, vor fi obligate să desfăşoare activităţile zilnice cu grupa de copii.

În cazul directorilor unităţilor de învăţământ primar, gimnazial sau liceal cu peste 25 de clase se va păstra acelaşi număr de 4-6 ore obligatorii. În schimb, directorii unităţilor cu mai puţine clase vor preda între 6 şi 8 ore săptămânal. 

Directorii adjuncţi vor preda 6-8 ore pe săptămână, dacă unităţile au peste 30 de clase sau şcoala are cantină şi internat.

Citit 2438 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.