Colegiul „Alecsandri”, în oglindă

Colegiul „Alecsandri”, în oglindă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Actuali şi foşti profesori, actuali şi foşti elevi, actuali şi foşti olimpici, în această formulă-oglindă s-a desfăşurat, luni, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, o festivitate de premiere inedită.

Conducerea colegiului a dorit să-i recompenseze, astfel, nu numai simbolic, pe elevii şi pe profesorii cu activitate deosebită.

Tot ca într-un fel de oglindă, reflectând, de data aceasta, munca unui întreg colectiv, directorul Vasile Ciuchină le-a prezentat şi elevilor distincţia Galei „Zece pentru România”, obţinută la sfârşitul anului trecut.

De ieri, diploma înrămată prin care colegiul gălăţean e plasat în primele trei instituţii liceale din ţară şi-a găsit în şcoală un loc la vedere, lângă alte premii câştigate de CNVA.

Rezultate la toate nivelurile

Ce a urmat a fost o recunoaştere individuală, dar cu atât mai necesară şi mai motivantă, a renumelui de care se bucură colegiul nu numai în Galaţi, dar, după clasamentul TV, şi în ţară. Întâi au fost remarcate realizările tinerilor, printr-o diplomă de onoare.

Deşi nu are, anul acesta, un premiu la o competiţie naţională, Miruna Stan (clasa a XII-a) i-a surprins pe profesorii ei prin pasiunea pusă în clarificarea unor aspecte legate de istoria şcolii şi de ctitorii acesteia.

Irina Picoş (clasa a XI-a) abia s-a întors de la Olimpiada Naţională de Limba Engleză cu premiul I, unde a obţinut şi cea mai mare notă din concurs.

Mihai Răcoreanu (clasa a X-a), proaspăt olimpic naţional la fizică, premiat cu argint, are şanse de calificare la Internaţională, fiind selectat în lotul lărgit.

Ambii au primit distincţiile de la primul olimpic internaţional al CNVA-ului, prof. dr. ing. Laurenţiu Frangu, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Electronică a Universităţii „Dunărea de Jos”, care a obţinut, în 1975, o menţiune la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Profesorilor Nicoleta Ioniţă şi Mihai Vasiliu, care i-au pregătit pe cei doi olimpici, le-au fost înmânate diplome de excelenţă.

De asemenea, premiat, actualul director adjunct al colegiului, Cezar Gaiu, responsabil pentru „rezultatele din ultimii 15 ani şi pentru crearea unei atmosfere academice”, a fost, de departe, cel mai ovaţionat.

Din garda veche a colectivului de cadre didactice, care au pus bazele brandului CNVA şi cu care a început istoria olimpiadelor la Galaţi, nu au lipsit Chiţa Popovici (matematică), Victor Necula (fizică), Iurie Novac (biologie), Emil Dumitrescu (matematică), Mihai Brăilescu (istorie).

Dascălii pensionaţi, cu o activitate la catedră de peste două decenii, au primit diplome de excelenţă chiar de la un fost elev, prof. Doru Resmeriţă, care i-a felicitat şi le-a mulţumit, s-a aflat, ieri, la ceremonie, în dublă calitate, de inspector şcolar general şi de absolvent al acestui colegiu.

Explicaţie foto: Diploma înrămată de la „Gala zece pentru România”, agăţată lângă celelalte premii ale colegiului

Citit 3604 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.