Feriţi-vă copiii de obezitate - proiect desfăşurat de DJSP Galaţi

Feriţi-vă copiii de obezitate - proiect  desfăşurat  de DJSP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a găzduit joi o întâlnire menită să tragă un semnal de alarmă la nivelul instituţiilor locale vizavi de creşterea alarmantă a obezităţii în rândul tinerilor.

Acţiunea a fost prilejuită de prezentarea unui proiect naţional care vizează „Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor”, finanţat de Guvernul Norvegiei şi desfăşurat de Ministerul Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Judeţene.

Liderul proiectului, dr. Cristina Vladu - reprezentat al Ministerului Sănătăţii, împreună cu dr. Valentin Boldea - directorul DJSP Galaţi şi dr. Costinela Georgescu - director adjunct medical al DJSP Galaţi sunt cei care au susţinut constituirea unei reţele locale care să promoveze adoptarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie bogată în fructe şi legume, dar şi pe exerciţii fizice regulate.

Reprezentanţii Prefecturii, Consiliul Local, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei pentru Tineret şi sport, Alianţei Romilor, ONG-urilor şi ai Bisericii au fost invitaţi să se implice în acest proiect şi să intervină în vederea schimbării atitudinii alimentare la nivelul comunităţilor pe care le reprezintă.

„În ultimii 20 de ani, obezitatea în rândul copiilor a crescut de patru ori, ducând la un risc crescut de apariţie a bolilor cardiovasculare, a afecţiunilor ischemice şi a cancerului. Obezitatea la tineri persistă şi la vârsta adultă fiind asociată cu o mortalitate crescută şi, în plus, este asociată cu disconfortul psihic şi cu nemulţumirile personale. Acest proiect îşi propune să identifice cele mai potrivite metode pentru a interveni pe plan local”, a declarat dr. Costinela Georgescu.

Întâlnirea de joi a avut ca principal scop cooptarea instituţiilor gălăţene într-o grupare care să pornească lupta împotriva alimentelor nesănătoase şi s-a desfăşurat sub sloganul „Alege mişcarea pentru o viaţă sănătoasă”.

Alte asemenea îndemnuri asociate cu exemple potrivite susţinute pe toate planurile i-ar putea convinge pe cei tineri să adopte un stil de viaţă benefic viitorului lor.

Primii paşi ar trebui îndreptaţi însă către chioşcurile de la colţ de şcoală sau chiar din incintele instituţiilor, care încă ademenesc cu produse care conduc la obezitate.

Explicaţie foto: dr. Costinela Georgescu, dr. Valentin Boldea şi dr. Cristina Vladu - promotorii proiectului

Citit 1589 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.