Biblioteca donează cărţi şi reviste pentru spitalele gălăţene

Biblioteca donează cărţi şi reviste pentru spitalele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană ”V. A. Urechia” au demarat o campanie de donație de carte și reviste, intitulată ”Împreună pentru comunitate”, către spitalele gălățene implicate în lupta pentru tratarea pacienților diagnosticați cu noul coronavirus.

Primele donații au fost făcute, miercuri, 15 aprilie, pentru pacienții și cadrele medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Galați, din subordinea Consiliului Județean, și Spitalul General Căi Ferate Galați.

Cărțile oferite pacienților celor două spitale provin din donațiile gălățenilor către Biblioteca Județeană „V.A. Urechia, iar cele mai multe dintre reviste au fost achiziționate în urma unei colecte a bibliotecarilor, care și-au dorit, alături de Consiliul Județean, să se implice și să fie alături de gălățeni, oferindu-le ”hrană pentru minte și suflet”. 

Pachetele cu reviste și cărți au fost însoțite de mesaje de la inimă la inimă dedicate celor bolnavi și cadrelor medicale, cărora le-am mulțumit pentru implicare și dăruire. 

„Mă bucur că reușim astfel să aducem un zâmbet pe chipul acestor oameni, care acum trec prin momente grele. Unii dintre ei sunt speriați și au nevoie să știe că suntem alături de ei și că trebuie să aibă încredere că va fi bine. Nu este o simplă donație de carte, ci un medicament pentru psihicul acestor pacienți”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. 

”Am oferit, astăzi, peste 100 de cărți și reviste. Sunt convinsă că gălățenii care au făcut donații Bibliotecii se bucură să afle că multe dintre volume au ajuns la semenii lor care acum trec prin momente dificile. Le mulțumim din suflet scriitoarei Olimpia Sava și epigramistului Vasile Manole, care s-au alăturat campaniei noastre dăruind cărți scrise cu drag și speranță de bine pentru cititorii care acum, parte dintre ei, sunt în suferință”, a declarat managerul Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia” Galați, Corina-Emanuela Dobre.

Citit 2512 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2020 13:56

1 comentariu

 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Joi, 16 Aprilie 2020 18:18
  5.13.213.***
  Intr-o anumita situatie,cu sprijinul unicei mele fiice,stabilita definitiv in GERMANIA,am ajuns pacient la Spitalul UNIVERSITATII GOETHE din FRANKFURT,unde am ramas internat o perioada de timp...NU comentez aici alte lucruri privind modul in care esti tratat cu tot respectul si de conditiile excelente din spital,acum ma voi referi pe scurt la problema pusa in discutie in articol...Vreau sa va spun ca la etajul unde eram internat era o camera spatioasa,un salon de fapt,unde oricand puteai sa te duci ,sa bei cafea de diferite sortimente si tot feluri de ceaiuri,relationand cu ceilalti bonlavi sau vizitatori,acolo putand sa dicuti si cu cei ce-ti veneau in vizita si sa-i tratezi cu ceai sau cafea fara probleme si costuri proprii...Uitai ca esti de fapt pacient si de probleme....In salonul amenajat ca si sala de protocol erau si cateva rafturi cu carti de literatura si reviste de divertisment,se intelege,in limba lui GOETHE!!!NU-MI doresc si nu doresc nimanui sa stea pe patul de spital dar in aceste conditii,parca era mult mai usor de indurat spitalizarea,ca sa nu mai vorbesc despre modul emotionant in care erai tratat chiar si de marii specialisti,savanti si profesori de cel mai inalt rang academic!cred ca si in spitalel noastre ar putea fi amenajate astfel de colturi de recreere activa si de lectura,unde,furat de universul fascinant al cartii sa mai uiti de propriile necazuri,sederea in spital,loc al suferintei si luptei pentru salvarea vietii fiind mult mai usor de indurat!TUTUROR ACELOR OAMENI IN ALB ATAT DE DE DISTINSI SI EMPATICI,CARE ERAU ACOLO CA TIE SA-TI FIE BINE ,TOATE URARILE DE BINE SI SANATATE ,CA DE ALTFEL SI DUMNEAVOASTRA ,STIMATI CONCETATENI!PASTE FERICIT TUTUROR,CELOR CE DEJA L-AU PETRECUT CAT SI CELOR CE URMEAZA SA-L SARBATOREASCA!STIMA!
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.