Biblioteca donează cărţi şi reviste pentru spitalele gălăţene

Biblioteca donează cărţi şi reviste pentru spitalele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană ”V. A. Urechia” au demarat o campanie de donație de carte și reviste, intitulată ”Împreună pentru comunitate”, către spitalele gălățene implicate în lupta pentru tratarea pacienților diagnosticați cu noul coronavirus.

Primele donații au fost făcute, miercuri, 15 aprilie, pentru pacienții și cadrele medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Galați, din subordinea Consiliului Județean, și Spitalul General Căi Ferate Galați.

Cărțile oferite pacienților celor două spitale provin din donațiile gălățenilor către Biblioteca Județeană „V.A. Urechia, iar cele mai multe dintre reviste au fost achiziționate în urma unei colecte a bibliotecarilor, care și-au dorit, alături de Consiliul Județean, să se implice și să fie alături de gălățeni, oferindu-le ”hrană pentru minte și suflet”. 

Pachetele cu reviste și cărți au fost însoțite de mesaje de la inimă la inimă dedicate celor bolnavi și cadrelor medicale, cărora le-am mulțumit pentru implicare și dăruire. 

„Mă bucur că reușim astfel să aducem un zâmbet pe chipul acestor oameni, care acum trec prin momente grele. Unii dintre ei sunt speriați și au nevoie să știe că suntem alături de ei și că trebuie să aibă încredere că va fi bine. Nu este o simplă donație de carte, ci un medicament pentru psihicul acestor pacienți”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. 

”Am oferit, astăzi, peste 100 de cărți și reviste. Sunt convinsă că gălățenii care au făcut donații Bibliotecii se bucură să afle că multe dintre volume au ajuns la semenii lor care acum trec prin momente dificile. Le mulțumim din suflet scriitoarei Olimpia Sava și epigramistului Vasile Manole, care s-au alăturat campaniei noastre dăruind cărți scrise cu drag și speranță de bine pentru cititorii care acum, parte dintre ei, sunt în suferință”, a declarat managerul Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia” Galați, Corina-Emanuela Dobre.

Citit 2623 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2020 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.