Liceele, finanţate de la Consiliul Judeţului

Liceele, finanţate de la Consiliul Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Propunerea ca învăţământul liceal să fie finanţat de consiliile judeţene îmi aparţine. Cunoscând câteva situaţii concrete am considerat că este mai bine ca la liceu banii să vină de la Consiliul Judeţului, iar ministrul Educaţiei a fost de acord să introducă propunerea în proiectul de lege” susţine inspectorul general Doruleţ Resmeriţă.

Acesta susţine că sunt situaţii când liceele din comunele şi oraşele mici sunt subfinanţate, întrucât consiliile locale nu au fonduri suficiente să le întreţină:

„La Pechea, primarul a refuzat să plătească motorina pentru microbuzul şcolar, susţinând că de serviciile acestuia beneficiază de fapt elevii din comunele învecinate”.

„La fel şi la Tg. Bujor, unde primarul nu a dat bani pentru acreditarea unor noi specializări, aducând aceleaşi argumente. Iar exemplele pot continua”.

„Ca urmare, învăţământul liceal va cădea în sarcina Consiliului Judeţului, dacă legea va fi adoptată în această formă”, a mai adăugat Resmeriţă.

În perioada imediat următoare, timp de două săptămâni au fost programate o serie de dezbateri pe marginea acestui proiect de lege. Se vor întruni consiliile consultative şi comisiile metodice, se vor purta discuţii la şedinţa cu directorii.

Miercuri, 31 martie, în sala Prefecturii, ISJ va organiza o masă rotundă la care vor fi invitaţi să participe directori de şcoală, profesori, elevi, părinţi, sindicate, consilieri locali şi judeţeni, primari şi alţi membri ai comunităţii locale pentru a dezbate proiectul de lege.

Citit 936 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.