Mitingul profesorilor, amânat cu o oră

Mitingul profesorilor, amânat cu o oră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Am sentimentul că se încearcă pe orice cale împiedicarea acţiunilor de protest. De la Poliţie nu am primit aprobare pentru marş, pe motiv că încurcăm circulaţia”.

„Eu totuşi voi face marşul, iar dacă nu vom fi lăsaţi, voi face din aceasta caz naţional. De la Jandarmerie am primit aprobare, dar ni s-a cerut să începem cu o oră mai târziu, pentru că tot la 11.00 a fost fixat şi protestul pensionarilor”.

„Mi se pare nejustificată cererea că doar nu trebuie să trimită toată unitatea de jandarmi la un protest al pensionarilor, iar la noi nu mai au oameni”, ne-a declarat supărat liderul SIP, Valeriu Diculescu.

Acesta susţine că mitingul va începe la 12.00,  cu o oră mai târziu decât a fost planificat.

În plus, în şcoli, tot vineri, la ora 12.00, a fost anunţată simulare pentru evaluarea naţională la matematică la clasa a VIII-a. Însă acest lucru nu-i deranjează prea mult pe sindicalişti:

„Şi aşa vrem să boicotăm examenele naţionale, vom începe cu boicotarea simulărilor lor”, a declarat Diculescu.

Acesta susţine că pentru joi, când profesorii din toată ţara vor face miting la Bucureşti şi în plus au anunţat suspendarea cursurilor pentru dezbateri pe Legea Învăţământului, la Galaţi mai mult ca sigur se vor face ore:

„Noi facem miting vineri. Ar însemna să lipsim două zile de la cursuri, ceea ce nu ar fi bine. Ca urmare, am lăsat la latitudinea şcolilor dacă vor suspenda cursurile sau nu”.

„Deocamdată, nu am primit semnale că pe undeva se vor suspenda cursurile, vom vedea”, a mai adăugat liderul SIP.

De la Sindicatul „Spiru Haret”, 30 de salariaţi din învăţământ se vor deplasa astăzi la Bucureşti pentru a participa la mitingul la nivel naţional.

Citit 963 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.