Poliția închide în forță săli de jocuri, Loteria Română funcționează. Unde-i lege e tocmeală?

Poliția închide în forță săli de jocuri, Loteria Română funcționează. Unde-i lege e tocmeală?
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Conform deciziei Grupului de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase la nivelul județului Galați, au fost adoptate, prin hotărâre, în data de 6 octombrie, o serie de măsuri, printre care și suspendarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați, din comunele Cuca, Șendreni și Vânători, în perioada 6-12 octombrie 2020, inclusiv.

Practic, în aceeași zi, acești operatori economici ar fi trebuit să închidă de îndată sălile de jocuri, în condițiile în care hotărârea despre care facem vorbire a fost publicată undeva la orele după-amiezii zilei de marți, 6 octombrie.

Cum închizi în aceeași zi?

În acest context, administratorul Neidan SRL, Dan Neicu, reclamă o situație cel puțin bizară, dacă nu ușor absurdă cu privire la activitatea unor puncte de lucru ale societății sale, specializată în "activități de jocuri de noroc și pariuri", conform nomenclatorului CAEN. "În după-amiaza zilei de marți, începând chiar cu ora 17.00, la unele puncte de lucru s-au prezentat echipe ale forțelor de ordine, care au încercat să închidă imediat sălile de jocuri. Clienții au fost dați afară, angajații mei care au solicitat explicații și au încercat să contacteze conducerea societății pentru lămuriri au fost amenințați, lucruri care s-au perpetuat până seara", spune Dan Neicu, menționând că a primit și două amenzi, în valoare de câte 10.000 de lei fiecare, pe care fizic le va recepționa prin poștă, cu intenția clară de a le contesta ulterior. "Nu peste tot am constatat aceeași atitudine. Au existat și situații în care forțele de ordine au făcut ceea ce era normal, adică au adus la cunoștință hotărârea luată și au solicitat civilizat închiderea activității, lucru pe care l-am și făcut în seara zilei de marți, peste tot, în jurul orei 22.00", ne-a mai spus Dan Neicu.

Statul discriminează operatorii privați?

Un alt fenomen inexplicabil îl reprezintă funcționarea în continuare a punctelor Loteriei Române, evident fără activitatea de jocuri mecanice, desfășurată de un operator privat în incinta acestora. În după-amiaza zilei de miercuri, 7 octombrie, am constatat că acestea erau deschise. "Am făcut chiar câteva bilete la 6 din 49", ne-a mai precizat, contrariat, Dan Neicu.

Acesta se întreabă, ironic și retoric, dacă nu cumva astfel de jocuri nu sunt jocuri de caritate, sau de… copii. "Am întrebat și la ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc - n.r.) și mi-a fost confirmat faptul că este vorba tot de jocuri de noroc și în cazul Loteriei Române", mai spune administratorul Neidan SRL, arătând că este vorba despre o discriminare între operatorii privați și cel de stat. "Noi plătim salariile bugetarilor, noi plătim taxe la buget în avans și iată că statul blochează operatorii privați", a conchis Dan Neicu.

Două milioane de euro plătite zilnic la buget

"În momentul în care suntem lăsați să funcționăm, sălile de jocuri generează taxe și impozite zilnice de două milioane de euro. Industria jocurilor de noroc asigură 45.000 de locuri de muncă și este un important plătitor de salarii, taxe și impozite, cu taxe directe şi indirecte de 600 milioane de euro plătite anual la bugetul de stat și un grad de colectare de peste 99 la sută. În momentul în care sălile de jocuri sunt închise, șomajul acestor angajați reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro", se arată într-un comunicat al Asociației Organizatorilor de Sloturi din România (ROMSLOT), dat publicității miercuri, 7 octombrie.

Citit 7213 ori Ultima modificare Duminică, 11 Octombrie 2020 21:18

4 comentarii

 • postat de Mihai Heruzi
  Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 13:40
  109.96.65.***
  În zilele de 23 şi 24 octombrie a.c., am fost la 5 agenţii loto, în intervalul orar în care ştiam că agenţiile sunt deschise.
  Am constatat că că nicio agenţie nu e deschisă, aşa cum au fost deschise săptămâna trecută, (ultima tragere a fost chiar pe 22 octombrie a.c.).
  Dar nu era niciun afiş prin care să se anunţe de ce sunt închise agenţiile, (probabil din cauza pandemiei), sau că sunt închise temporar, pentru o perioadă mai mare, până când se va anunţa redeschiderea. Nicio lămurire, aşa cum era normal, dar am considerat că sunt nişte imbecili angajaţi de Loterie la agenţiile sale.
  Atunci m-am uitat pe site-ul Agenţiei Naţionale Loteria Română. Nici aici nu apar nici o lămutire, dimpotrivă, se anunţă că pe 25 octombrie a.c. va avea loc o nouă tregere loto. Cum va avea loc tragerea, dacă nu poţi cumpăra bilete loto de la agenţii, acesrtea fiind închise?!?!
  E clar că la Loteria Română s-au adunat nişte trântori care trăiesc din banii pasionaţilor de jocuri loto, că se confirmă încă odată că la Loteria Română s-a strâns o mare parte din imbecilitatea românească.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lăpușneanu Alexandru
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 15:42
  178.138.35.***
  Nu sunt de vina restaurantele,teatrele,cinematografelesi sălile de jocuri sunt de vina școlile,mergeți dimineata in apropierea școlilor să vedeți cati poartă masca !Rusine domnului președinte si domnului premier care au promis atatea!
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 09 Octombrie 2020 08:12
  89.136.76.***
  Se spune clar in lege ca ai voie sa completezi un bilet si sa pleci, nu ai voie sa stationezi in incinta. Si da operatorii privati precu stanleybet nu poate fi numit sala de joc ci cel mult cusca frumos colorata. Pe cand alile loteriei sunt putin mai mari. 2. Guvernul are nevoie de bani la buget nu putea inchide tot. Der ce sa mearga lumea aceeasi indivizi la pariuri zilnic sa se imbolnaveasca? Poti sa ai garantia ca un privat nu ii lasa si la jocuri mecanice? Nu, nu poti avea garantia. Dar loteria care e in propria ta ograda, stiii ca iti asculta ordinele fara cracnire.
  7
  10
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 09 Octombrie 2020 08:02
  86.127.208.***
  Realitatea care nu se precizeaza este faptul : ca la salile de jocuri de noroc geamurile sunt acoperite cu folie (numarul de persoane si modul de interactiune nu poate fi observat direct , timpul de sedere este nonstop, niste ceafa lata anunta controlul )
  La LOTO este o locatie muult mai mica , se interactiunea este redusa (max 2-3 persoane) si transparenta, timp de asteptare redus.
  Poate individul se v-a axa doar pe bisnitza de blugi de la turci
  6
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.