Amenzi degeaba

Amenzi degeaba
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din 1.800 de cazuri ajunse în instanţe, judecătorii au decis deja ca 400 de persoane să presteze muncă în folosul comunităţii * Dintre acestea, numai 60 au dat cu mătura, în contul amenzilor neplătite *   

După cum se ştie, lipsa unei legislaţii mai dure în privinţa achitării amenzilor contravenţionale conduce la situaţii în care anumite persoane acumulează sute de sancţiuni neplătite.

Mai mult, ştiind că legea nu obligă în niciun fel la plata amenzii, unii contravenienţi chiar sfidează poliţiştii sau alte autorităţi abilitate să aplice sancţiuni.

Din păcate, nici măcar transformarea amenzilor în zile de muncă în folosul comunităţii nu dă prea multe rezultate.

Asta, pentru că mulţi din cei condamnaţi să dea cu mătura prin oraş, în contul amenzilor neplătite, nu sunt de găsit de autorităţi, pentru achitarea datoriei…      

Alături de beneficiarii de venit minim garantat şi lucrătorii Serviciului Administrarea Domeniului Public Galaţi se află şi alte persoane, condamnate în instanţă să desfăşoare un număr de ore de muncă în folosul comunităţii.

Aceştia sunt mobilizaţi, în general, la acţiuni de curăţenie sau de întreţinere a spaţiilor verzi de pe domeniul public.

Potrivit datelor furnizate de primarul Dumitru Nicolae, „faţă de persoanele care au primit amenzi şi care nu le-au plătit, legea permite trimiterea lor în instanţă, iar, după un proces, judecătorul decide câte ore de muncă în folosul comunităţii trebuie să facă fiecare, funcţie de cuantumul amenzilor”.

Potrivit primarului, „în instanţă au ajuns 1.800 de persoane care nu şi-au achitat amenzile. Din acestea, 400 au primit hotărâre de instanţă pentru a desfăşura muncă în folosul comunităţii”.

Numai că nu se materializează nici măcar deciziile judecătorului. „Până acum, numai 60 de persoane au prestat muncă în folosul comunităţii”, a spus primarul, raportând la totalul de 400 de condamnaţi.

Cauza? „Nu sunt de găsit la adresele lor… Printre cele 400 de persoane, figurează şi două doamne, una cu 150 de amenzi neplătite, cealaltă cu 100 de amenzi…”.

Nimeni nu le găseşte, adresele lor sunt din Galaţi, dar ele se ocupă cu cea mai veche meserie din lume prin Bucureşti…”, a mai declarat primarul Dumitru Nicolae.

Citit 821 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.