Concurs studenţesc de reprezentare grafică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La catedra de Organe de Maşini şi Grafică a Facultăţii de Mecanică din Galaţi, va avea loc vineri Concursul de Reprezentare Grafică Inginerească, ediţia a III-a, pentru studenţii Universităţii „Dunărea de Jos”, o competiţie organizată de profesorul Ioan Baicu.

Decanul Facultăţii de Mecanică, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, spune că scopul concursului este verificarea cunoştinţelor studenţilor într-un context concurenţial şi stimularea şi promovarea acelor studenţi care prin perseverenţă  şi ambiţie au devenit buni utilizatori ai programului de proiectare asistată AutoCAD.

Ovidiu Abrudan, Virgil Iliuţă, Silviu Berbinschi, Nicuşor Baroiu, cadre didactice care au contribuit la organizarea concursului, au remarcat faptul că perfecţionarea studenţilor din Facultatea de Mecanică în utilizarea programului AutoCAD a devenit un punct decisiv în momentul desfăşurării interviurilor pentru angajare pe piaţa muncii.

„Trebuie menţionat că în Facultatea de Mecanică există o preocupare permanentă a cadrelor didactice pentru promovarea unor specializări căutate pe piaţa muncii şi pentru utilizarea celor mai noi echipamente şi programe cu licenţă pentru instruirea studenţilor”, explică profesorul Cătălin Fetecău.

Acesta mai spune că Facultatea de Mecanică se numără printre puţinele facultăţi din ţară în care aceste programe sunt predate studenţilor din ciclul de licenţă sau master, facilitându-le astfel absolvenţilor angajarea în întreprinderi cu renume din SUA, Canada, Europa.

Pe adresa facultăţii sosesc şi oferte de angajare de la firme din ţară, cum ar fi Uzina Dacia Piteşti precum şi oferte de efectuare a practicii de producţie, acestea datorându-se tocmai programelor de proiectare asistata însuşite de absolvenţii Facultăţii de Mecanică din Galaţi.

Concursul se desfăşoară pe 23 aprilie, în laboratoarele catedrei de Organe de Maşini şi Grafică, laboratoare dotate cu tehnică de calcul de ultimă generaţie, iar concurenţii vor fi asistaţi de cadre didactice cu o bogata experienţă câştigată atât în instruirea studenţilor cât şi prin iniţierea  unor cursuri de perfecţionare pentru ingineri şi tehnicieni în domeniile programelor CATIA, Solid Edge şi Solid Works.

Citit 616 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.