Atacul liceenilor

Atacul liceenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 500 de potenţiali boboci au vizitat ieri standurile de promovare ale facultăţilor Universităţii de stat din Galaţi * Zilele Porţilor Deschise continuă şi astăzi *

Cele 16 facultăţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” s-au prezentat ieri în faţa elevilor de clasa a XII-a cu tot ce au mai bun, în cadrul celei de-a doua ediţii a „Zilelor porţilor deschise”.

Câteva sute de elevi au vizitat ieri standurile care mai de care mai atractive ale facultăţilor, cerând informaţii despre specializările pe care ar dori să le urmeze.

Printr-o înţelegere cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, fiecare liceu a fost programat la o anumită oră pentru a se evita aglomeraţia, dându-le astfel elevilor posibilitatea de a studia cu atenţie ofertele facultăţilor.

Cele mai interesante standuri au fost cele ale facultăţilor de Medicină, Mecanică, Educaţie Fizică şi Sport, Arte şi Istorie Filosofie şi Teologie, care au apelat la modalităţi interactive de a atrage atenţia elevilor.

Astfel, doi studenţi de la Istorie s-au costumat în Napoleon şi în revoluţionar de la 1848, evident purtând săbii şi pistoale la brâu. Cei de la Educaţie Fizică au venit cu trupa de majorete, cu zeci de cupe şi medalii, mingi şi alte obiecte specifice activităţii.

Din cadru nu avea cum să lipsească unul dintre afişele lui Lucian Bute, campion mondial la box profesionist, absolvent al acestei facultăţi.

Studenţii de la Mecanică au adus un robot care a făcut demonstraţii în faţa elevilor, cei de la Arte au proiectat diverse imagini din piese pe care le-au pus în scenă, în timp ce „mediciniştii” au venit cu un manechin căruia i-au aplicat în faţa publicului manevrele de resuscitare de urgenţă.

Restul standurilor au fost totuşi foarte bine puse la punct cu informaţiile, elevii plecând acasă cu zeci de pliante din care să studieze ce ofertă să accepte.

Informaţii utile

Mesajele principale pe care s-au axat reprezentanţii facultăţilor au fost legate de domeniile şi specializările universităţii, câte locuri sunt puse la dispoziţie, în ce constă examenul de admitere, care este aria curriculară propusă pe parcursul studiilor şi ce perspective oferă fiecare specializare în parte.

„De ce Zilele Porţilor Deschise? O unitate de învăţământ fără discipoli este o instituţie fără viaţă. Cu atât mai mult, o universitate fără studenţi este ca o mare şi frumoasă casă nelocuită”.

„Pentru a atrage tinerii către instituţia noastră este firesc şi este în spirit european să ne prezentăm activitatea, să dăm dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte preocupările în domeniul de competenţe şi să ne etalăm valorile”.

„Acest lucru este, pentru o instituţie de învăţământ superior, cu atât mai imperios cu cât în ultimii ani asistăm la o scădere demografică, dar şi la o migraţie a tinerilor către şcoli din vest”.

„Universitatea ˝Dunărea de Jos˝ din Galaţi nu face excepţie şi îşi deschide porţile pentru absolvenţii de liceu şi pentru toate persoanele dornice să urmeze a doua facultate sau care vor să se perfecţioneze urmând cursurile unui masterat”, este mesajul conducerii Universităţii „Dunărea de Jos” pentru toţi participanţii la manifestare.

„Zilele Porţilor Deschise” continuă şi astăzi în holul universităţii, între orele 10,00 şi 17,00.

Citit 921 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.