Locuinţe sociale în proiectul Primăriei Galaţi

Locuinţe sociale în proiectul Primăriei Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest an, Primăria municipiului Galaţi intenţionează să demareze construcţia unui bloc cu 40 de apartamente, ce vor fi acordate cetăţenilor ca locuinţe sociale.

Potrivit declaraţiilor primarului Dumitru Nicolae, blocul de locuinţe sociale „se va construi în zona unde este Liceul ICMRSG, cel de construcţii, avem o zonă acolo”, unitate şcolară pe care am identificat-o ca fiind Colegiul Tehnic de Construcţii „Anghel Saligny”.

Primarul a declarat că finanţarea pentru realizarea locuinţelor sociale va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În medie, valoarea unei locuinţe sociale se ridică la aproximativ 200.000 de lei şi este vorba despre un apartament cu două camere.

În total, finanţarea guvernamentală se ridică la aproximativ 8 milioane de lei. Responsabilitatea locală este de a asigura utilităţile şi căile de acces în zonă.

În momentul de faţă, la primărie, sunt înregistrate în jur de 6.000 de cereri pentru acordarea unei locuinţe – fie că este vorba despre un apartament ANL, o locuinţă socială sau de intervenţie.

La cele 40 de viitoare locuinţe sociale se adaugă alte 78 de apartamente, destinate tot familiilor care nu au un acoperiş deasupra capului.

Primăria municipiului Galaţi intenţionează să mai dea în folosinţă, în blocul A 4 de pe strada Traian, 78 de locuinţe de urgenţă, pentru familiile evacuate din casele restituite proprietarilor.

Din totalul celor 120.000 de apartamente din municipiul Galaţi, 1.000 mai sunt în proprietatea Primăriei, a mai precizat primarul Dumitru Nicolae, atrăgând atenţia asupra lipsei fondului locativ de stat din oraş.

Citit 2412 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.