Criză tot mai aspră la Spitalul Clinic de Urgenţă

Criză tot mai aspră la Spitalul Clinic de Urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pacienţii îşi cumpără materiale sanitare * Situaţia durează de luni de zile * Nu am declarat-o noi, ci managerul instituţiei, dr. Marin Crăciun * „Funcţionăm şi pe datorie, aşa cum putem”, mai spune dr. Crăciun * La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, situaţia este, momentan, ceva mai bună * „Deocamdată, pacienţii noştri nu sunt nevoiţi să îşi aducă materiale sanitare „de acasă”, dar cât vom mai putea asigura necesarul, în astfel de condiţii financiare, nu ştim”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, dr. Victoriţa Ştefănescu *

Cum vistieria Sănătăţii gălăţene e deja aproape goală, am încercat să aflăm cum stau cu banii spitalele de urgenţă din Galaţi şi în ce fel se reflectă lipsa de bani asupra sănătăţii pacienţilor.

L-am întrebat pe managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Marin Crăciun, dacă pacienţii care ajung aici trebuie să îşi cumpere materiale sanitare de necesitate imediată, cum ar fi seringi, perfuzoare, branule, vată etc.

„Da, pacienţii îşi aduc de acasă astfel de materiale, iar situaţia durează de luni de zile, după calculele mele. Mulţi s-au obişnuit cu acest sistem  şi cred că au ajuns să ne înţeleagă”.

„Funcţionăm pe datorie, aşa cum putem, şi ne bazăm pe înţelegea şi încrederea furnizorilor. Dar sperăm să apucăm şi vremuri mai bune,  pentru că o astfel de situaţie chiar nu poate dura la infinit”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Sperăm şi noi ca soluţionarea să fie grabnică, deşi perspective îmbucurătoare privind o eventuală suplimentare a fondurilor destinate Sănătăţii gălăţene lipsesc momentan, cu desăvârşire.

De altfel, realitatea faptului că mulţi dintre pacienţii de la Spitalul Judeţean trebuie să-şi cumpere materiale sanitare le este cunoscută gălăţenilor de mai multă vreme. Aceasta este însă pentru prima dată, în ultima perioadă, când un manager recunoaşte deschis acest lucru.

„La noi, pacienţii nu sunt încă nevoiţi să îşi cumpere materialele sanitare. Totuşi, dacă lucrurile continuă aşa din punct de vedere financiar, nu ştim cât timp vom mai putea asigura necesarul de astfel de materiale”, ne-a  declarat  managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copiii, dr. Victoriţa Ştefănescu.

Este, în mod evident, regretabil faptul că un pacient gălăţean care îşi plăteşte conştiincios contribuţia către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate trebuie să îşi cumpere şi materiale sanitare cu bani din buzunar.

Din nefericire, indiferent câte posibile soluţii vehiculează oficialii din sistem, zorii situaţiei de criză nu se zăresc încă.

Citit 1304 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.