Vor parc în locul talciocului!

Vor parc în locul talciocului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 1.517 gălăţeni au semnat pentru mutarea talciocului * Semnăturile lor vor fi argumentul suprem pentru un proiect de hotărâre de Consiliu Local iniţiat de senatorul Marius Necula şi grupul consilierilor locali PDL *

Senatorul PDL Marius Necula a strâns, în trei luni, nu mai puţin de 1.517 semnături de la gălăţenii care doresc să schimbe amplasamentul  talciocului, iar în locul lui să se facă un parc cu locuri de joacă pentru copii.

Gălăţenii semnatari locuiesc în apropierea talciocului şi vor cu orice preţ să scape de acest coşmar de mizerie şi gălăgie. Mutarea talciocului este o acţiune pe care senatorul Marius Necula o pregăteşte de câteva luni bune, dosarul cu documente devenind tot mai gros.

Împreună cu parlamentarul, grupul aleşilor locali PDL va iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens. „În zonă nu există un lux cum e parcul”.

„Dincolo de dorinţa cetăţenilor de a avea un parc, îi nemulţumeşte foarte mult modul în care lucrează în talcioc: zgomot, mizerie, fapte antisociale mărunte, dar consistente prin numărul lor, certuri, furtişaguri, consum excesiv de alcool, călcarea spaţiului verde”.

„Cele peste 1.500 de semnături reprezintă un motor suficient de puternic pentru administraţie pentru a schimba amplasamentul, într-o zonă accesibilă, puţin în afara Galaţiului, spre Sidex, ca să nu deranjeze cetăţenii”, a declarat Marius Necula. 

„Gălăţeni de gradul III”

Parlamentarul a spicuit din reclamaţia unuia dintre zecile de gălăţeni care i-au semnalat necesitarea mutării talciocului:

„Acest simulacru de aranjament al unei incinte depăşeşte orice închipuire”.

„Pe o mână de pământ presărat cu ceva pietriş – după ploaie e o nebunie - săracii îşi aştern pe jos vechiturile, dar plătesc ca şi cum ar vinde pe tarabă”.

„Şi taxele cresc, însă nu se ştie cu banii ce se face, nu se vede nimic nou. Toaleta e medievală, precară, insalubră, tarabele sunt cele vechi de la Piaţa ruşilor”.

„Aceşti amărâţi sunt taxaţi cu şase lei pentru câteva ore cât ţine talciocul”.

„Unii sunt atât de săraci că nu au cei şase lei pentru a plăti taxa la intrare, indiferent că vând pe jos, pe ziare, în mizeria oferită de administraţie sau pe tarabele ruginite”.

Marius Necula crede că administraţia ar trebui să fie mai atentă la ceea ce solicită gălăţenii:

„Nu e o problemă inventată de mine, eu nu am făcut nimic decât să preiau solicitările. Şi când vin 50 de reclamaţii din zonă, trebuie să reacţionezi”.

„Din nefericire, noi ne-am obişnuit să discutăm global problemele, dar în Galaţi apar probleme sectoriale”.

„Asta e una din ele. Acolo e jale! Sunt cetăţeni de gradul doi sau gălăţeni de gradul trei”.

„Câtă vreme administraţia nu reacţionează la solicitările cetăţenilor, sunt obligat eu să fac acest lucru”, a spus parlamentarul democrat-liberal.

Cele peste 1.500 de semnături, cu adresă şi datele de identificare, vor fi ataşate ca motivaţie la proiectul de hotărâre privind mutarea talciocului iar Necula este convins că trebuie rezolvată această problemă.

Citit 955 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.