Centru de cazare pentru persoane cu dizabilități

Centru de cazare pentru persoane cu dizabilități
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi, instituție aflată în subordinea și coordonarea Consiliului Județean (CJ), a obţinut finanțare pentru înfiinţarea unui centru de cazare de tip Respiro, pentru persoane adulte cu handicap grav.

Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilităţi şi a celor care le îngrijesc. "Va fi astfel creat un mediu sigur de îngrijire, în care persoanele adulte cu handicap grav vor putea fi cazate temporar, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, în cazul în care asistenţii personali sau aparţinătorii acestora au probleme medicale, personale sau au nevoie de o perioadă de odihnă", a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia de servicii individualizate de îngrijire, precum şi de asistenţă medicală, consiliere psihologică sau programe de recuperare medicală.

Valoarea proiectului este de 607.000 de lei, din care 552.000 de lei reprezintă finanţare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, iar 55.200 de lei, contribuţia solicitantului.

Citit 1335 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2021 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.