Patru premii I pentru Galaţi la Concursul ChimeXpert

Patru premii I pentru Galaţi la Concursul ChimeXpert
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La ediţia a VI-a a Concursului Internaţional ChimeXpert de la Satu Mare s-au calificat 7 elevi din judeţul Galaţi: 2 la clasa a VII-a, 4 la clasa a VIII-a şi unul la clasa a XI-a.

Concursul a fost foarte obositor, în aceeaşi zi s-a desfăşurat şi proba teoretică şi proba de prezentare a posterelor elaborate pe baza unor observaţii proprii din domeniul chimiei aplicate, care s-a terminat seara târziu.

Clasamentele s-au afişat târziu în noapte, după ora 22, dar cine putea să doarmă? Rezultatele au meritat tot efortul: 4 premii I (din care 2 premii de excelenţă), un premiu la II-lea  şi un premiu al III-lea.

Au luat premii de excelenţă Mirel Neagu (clasa a VIII-a, de la Şcoala Nr. 2 Independenţa), elevul profesorului Iulian Corneci şi Victor Miron, de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Tecuci, elevul profesoarei Veronica Ungan.

Cu premiul I s-au întors Adrian Murariu de la CNVA, elevul profesoarei Lidia Mînză şi Andreea Agache de la Şcoala Nr. 1 Independenţa, profesor Iulian Corneci.

Premiul la II-lea a revenit elevului Florin Boza de la Şcoala Nr. 1 Independenţa, profesor Iulian Corneci, iar premiul  al III-lea i-a revenit elevei Iulia Enache, CNVA (profesoara Lidia Mînză).

Ar mai trebui precizat că, pentru prima dată, la clasa a VII-a, ambii elevi calificaţi s-au întors cu premiul I, ceea ce arată cât de solide sunt cunoştinţele predate de către profesorii lor încă din primul an de studiu al chimiei.

În acelaşi timp, tot pentru prima dată elevii s-au întors cu premii de excelenţă.

Mai trebuie apreciat că Primăria Independenţa a sponsorizat transportul elevilor din şcolile acestei comune, precum şi al profesorului coordonator şi însoţitor al lotului gălăţean, Iulian Corneci.

Citit 1468 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.