Fără grătare de Florii şi de Paşte. Unde-i lege nu e loc de interpretări

Fără grătare de Florii şi de Paşte. Unde-i lege nu e loc de interpretări
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Noua Hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021, prevede în continuare interzicerea desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
Dat fiind faptul că acest nou act normativ are aplicabilitate inclusiv de Florii (25 aprilie) și de Paște, care în acest an se suprapune cumva și cu ziua de 1 Mai, este limpede că, cel puțin în spațiile publice, în locuri special amenajate, nu vor sfârâi grătarele cu scrumbii sau mititei.
Una dintre cele mai frecventate zone de către gălățeni în scop de grătar și chiar de picnic este Pădurea Gârboavele, situată la o aruncătură de băț de municipiul reședință de județ și aflată în administrarea Serviciului Public Județean de Administrarea a Domeniului Public și Privat (SPJADP) Galați. Pentru a lămuri cum stau exact lucrurile, am stat de vorbă cu directorul general al acestui serviciu, aflat în subordinea Consiliului Județean (CJ), Cătălin Popa. "Accesul în pădure este permis în stare de alertă doar pentru drumeții și ciclism. Este mai mult decât evident că este interzisă formarea de grupuri în jurul grătarelor, în condițiile în care nu s-ar putea asigura distanțarea și nici dezinfectarea. În acest sens, noi, încă de anul trecut, am îndepărtat partea mobilă a grătarelor amplasate în pădure, practic grătarul propriu-zis. Oamenii au înțeles și nu au mai venit, iar cei puțini care s-au încumetat să încerce au fost avertizați de personalul nostru de pază, au renunțat și au plecat", ne-a precizat șeful SPJDAP.
În mod similar, accesul la Balta Zătun, o altă zonă de agrement aflată în administrarea CJ, este permis doar pescarilor sportivi. Dincolo de riscul mai mult decât evident al unor petreceri câmpenești nelalocul lor în pandemie, unele neclarități rămân. Astfel, nu putem să nu ne întrebăm cu ce ar fi mai periculoasă utilizarea grătarului de către persoane care locuiesc în aceeași gospodărie decât servirea mesei pe o terasă în prezența altor cinci persoane din alte familii, sau participarea la o demonstrație cu 100 de persoane. Probabil că, în condițiile pandemiei, mai bine suflăm și în iaurt decât în... grătarul încins.

Citit 5204 ori Ultima modificare Marți, 13 Aprilie 2021 00:06

4 comentarii

 • postat de Fara noima
  Luni, 12 Aprilie 2021 12:31
  89.39.81.***
  Este o masura fara logica! Adica o familie de 3 membri care locuiesc sub acelasi acopetis, cu vaccinuri facute de toti membri familiei, nu putem iesi sa facem un gratar? Gratarul se sterilizeaza singur prin foc cat despre socializare cu altii, nu ne-am propus sa facem hora in pafure si sa ne imbratisam cu totii
  12
  16
  Raportează
 • postat de Silcri
  Luni, 12 Aprilie 2021 07:47
  5.2.208.***
  Oricum nu se vor mai deschide niciodata locurile pentru gratar din padurea Garboavele iar in oras poti face un gratar numai daca stai la curte. Anul trecut am vazut la stiri ca primarul Iasului Mihai Chirica a deschis locurile de picnic si gratare. Sa fi fost fake news? Vedeti cum cca 100 de pensionari joaca sah dupamiza in Tiglina stransi ca albinele la intrarea in stup, mai rau ca la gratare si vad ca merge treaba. Totusi va trebui sa se scoata si ce a mai ramas din mobilierul padurii Garboavele (mese, banci) pentru ca nu mai fac obiectul amplasarii in acest loc.
  7
  15
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 12 Aprilie 2021 07:09
  86.124.203.***
  Nu băi, nu trebuie să faceți gratare ( scris și pronunțat exact asa, pentru că voi nu spuneți grătare ) pentru că nu trebuie să faceți un scop în viață din crăpăt! Mai ales cu ocazia unor sărbători creștine! Care, când și cine a înviat mai greu de știut dar mielul cu porcul nu îl confundă nimeni în țara asta de credincioși care înjură statul că nu le dă voie la Biserică. Dacă dă Dumnezeu vreme bună, puneți mâna și plimbați vă în natură dacă mergeți la pădure, jucați vă cu copiii, mergeți peste Dunăre că bacul e moacă pentru persoane fără mașini, lăsați crăpatul de mâncare și băutură în neștire. Asta cu slujba e problema fiecăruia, nu comentez. Anul are 365 zile, tot atâtea nopți, nu vă îmbuibați o dată pentru tot restul anului ! Sărbători cu bine !
  20
  30
  Raportează
 • postat de Law Abiding Citizen
  Luni, 12 Aprilie 2021 02:14
  77.111.247.***
  Expertii si specialistii guvernamentali au ajuns la concluzia ca "virusu ucigash" ar putea sa se napusteasca si sa va haleasca micii de pe gratar si, din cauza asta, guvernu care tine asa de mult la sanatatea voastra, nu vrea sa ramaneti flamanzi chiar in zilele alea si indeamna toti #rezistii si pe simpatizantii si sustinatorii lor sa-si cumpere de la mall un hot dog sau un hamburger vegan si o sticla cu apa plata cu care vor putea sarbatori, pe biciclete, la padure, un Paste fericit de tip globalist-pandemist care sa se supuna prevederilor "legale" ale NOII NORMALITATI ...
  Inainte de tot dezmatul asta, conducatorii aflati in mod legal si justificat la conducerea independenta a Romaniei, in urma unor alegeri libere si neviciate si care reprezinta fidel interesele cetatenilor Romaniei, va dau un ultim si permanent sfat:
  NU UITATI SA VA SPALATI PE MAINI SI SA PURTATI MASCA SI...SA VA VACCINATI NUMAI CU VACCINURI APROBATE DE AGENTIA EUROPEANA A MEDICAMENTULUI!!! VACCINUL ESTE SIGUR SI EFICIENT!!!
  13
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.