Jumătate de milion de lei, amenzi în starea de alertă

Jumătate de milion de lei, amenzi în starea de alertă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 3.300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 490.000 de lei, au fost aplicate de polițiștii locali din Galați, ca efect al constatării încălcării prevederilor Legii 55/2020. Cele mai multe amenzi au fost date cetățenilor, motivele cel mai des invocate fiind lipsa măștii de protecție și nerespectarea măsurilor de distanțare socială pe străzi și în spațiile publice.

Majoritatea amenzilor, 3.149, în valoare de peste 420.000 de lei, au fost aplicate de agenții celor cinci secții de poliție locală din municipiu angrenați în misiunile de limitare și prevenire a răspândirii noului coronavirus restul sancțiunilor fiind date de cei de la serviciul Rutier, de la Controlul Activităților Comerciale și de la Intervenție Rapidă.

Zonele în care polițiștii au constatat cele mai frecvente încălcări ale normelor au fost cele aglomerate, precum piețele agroalimentare, Faleza Superioară, Grădina Publică, Esplanadă - zona "P"- uri, zona Vila "Belvedere", strada Domnească, bulevardul Dunărea, cât și în apropierea unităților de învățământ. Nici mijloacele de transport în comun nu au fost teritorii prea sigure, în cursul a 11.000 de verificări făcute în autobuze fiind amendați aproape 400 de călători care nu purtau măștile de protecție obligatorii.

"La rândul lor, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale, au acționat cu forțe proprii sau în comun cu personal din cadrul structurilor de ordine publică, cu precădere în piețele agroalimentare, respectiv Piața Basarabiei, Piața Centrală, Piața Micro17, Piața Micro 19 și Piața Micro 39, ocazie cu care s-au efectuat verificări la un număr de 48 de societăți comerciale și 163 de persoane fizice", a adăugat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați.

Polițiștii locali au făcut peste 8.200 de verificări la persoane aflate în autoizolare. Doar o mică parte dintre acestea, 141, nu au fost găsite la locul declarat, unele fiind internate în unitățile medicale sau izolate la alte adrese. Astfel de acțiuni se vor intensifica, anunță conducerea instituției, mai ales că se apropie Sărbătorile Pascale, dar și anotimpul cald, când există riscul ca regulile să fie încălcate cu o și mai mare frecvență și astfel să se ajungă, din nou, la o creștere a incidenței infectărilor. "În perioada următoare, chiar dacă Poliția Locală nu se mai află sub conducerea operațională a Poliției Municipiului Galați, vor fi executate aceleași activități pentru prevenirea și reducerea pandemiei cu o mai mare intensitate în perioada premergătoare și de Sărbătorile Pascale", a precizat Petrică Hahui, directorul general al Poliției Locale Galați.

Citit 1409 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.