Taţii gălăţeni se pot interna alături de copii

Taţii gălăţeni se pot interna alături de copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tocmai când credeaţi că nimic nu vă mai poate surprinde…  *

Am primit recent la redacţie un mesaj al Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T.A.T.A., prin care ni se comunica faptul că organizaţia a pichetat sediul Ministerului Sănătăţii.

Membrii T.A.T.A.  erau nemulţumiţi din cauză că, susţin dumnealor, în mai multe spitale din ţară doar mamele se pot interna alături de copii, nu şi taţii.

„Această interdicţie ilegală şi aberantă afectează nu numai tăticii, ci traumatizează copiii privaţi de prezenţa părinţilor de care sunt ataşaţi şi obligă mamele să-şi însoţească în spital minorii bolnavi chiar dacă nu pot”, se arată în comunicatul remis redacţiei „Vieţii libere” de către T.A.T.A..

Reclamaţii împotriva mai multor spitale

Ce-au făcut taţii în această situaţie? Ce le-a permis legea. Şi să credeţi vreun moment ca taţii s-au mulţumit doar cu pichetul, iar de acum încolo au de gând să stea cu mâinile în sân. Nici vorbă!

„În ultimele zile, Alianţa T.A.T.A. a formulat plângeri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva Institutelor «Matei Balş» şi «Alfred Rusescu» din Bucureşti  şi Împotriva Spitalului Judeţean Tg. Mureş, a Spitalului de Pediatrie din Bacău, a Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, a Spitalului Judeţean de Urgenţa din Baia Mare şi a Spitalului pentru Copii «Sf. Nicolae» din Bârlad, fiind vizate şi alte unităţi spitaliceşti”, se mai arată în comunicatul citat.

La noi n-au existat niciodată probleme!

Ca să vedem dacă şi la Galaţi au apărut vreodată probleme de acest gen am discutat cu managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfântul Ioan”, dr. Victoriţa Ştefănescu.

„Sigur că taţii se pot interna alături de copiii lor, este chiar prevăzut în lege că o pot face, mai ales până când cel mic depăşeşte vârsta de 3 ani. De altfel, noi am avut taţi care s-au internat de-a lungul vremii cu copiii”.

„Sigur că este puţin ciudat să internezi un tată într-un salon unde sunt mai mult mame alături de copiii, dar s-au găsit soluţii de fiecare dată când a fost cazul. Nu s-a pus niciodată problema refuzului de a interna un tată alături de copil”, a precizat dr. Ştefănescu.

Ei bine, acum tăticii gălăţeni pot răsufla uşuraţi pentru moment şi îşi pot face griji, pe termen lung, din cauza alte bube ale sistemului sanitar, cum ar fi lipsa banilor sau exilul de personal calificat.

Citit 690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.